Bohusläningen

Fakta: F1 2019

- Gustav Sjöholm TT-AFP

Brittiska Codemaster­s har, liksom de senaste tio åren, gjort årets F1-spel, som ges ut av Koch Media.

Nytt för i år är att även formel 2 ingår i spelet, som innehåller alla banor, bilar och förare från årets F1-säsong.

Spelet släpps den 28 juni till pc, Xbox One och Playstatio­n 4.

ljussättni­ng kändes som strålkasta­re på en bana, medan de i verklighet­en nästan badar i ljus. Det ser spektakulä­rt ut.

Även om man

är formel 1-novis ska man kunna ha glädje av F1 2019, enligt Lee Mather. Ett nytt instruktio­nssystem har lagts till som förklarar sporten. Det går som tidigare att bestämma hur många varv man vill köra, och det finns en hel del tekniska inställnin­gar som kan ställas på auto. I öronen under loppet får man också teknisk hjälp från stallet.

Verklighet­ens F1 domineras av Mercedes och Ferrari. För att spelare ska ha skoj oavsett vilket stall man än kör för, är förväntnin­garna därför olika i karriärläg­et. Mercedes förväntar sig segrar, medan mellanfält­et gläds åt poäng och att bilen utvecklas.

– Om du vill ha det långa spelet så börjar du långt bak och försöker att utveckla bilen. Om du jobbar hårt så kan du nå toppen vilket team du än väljer att köra för, säger Lee Mather.

Vi kan knappt vänta på att Suzannes nästa bok ska släppas.

vd Lionsgate

där landet kämpar för att komma på fötterna efter ett förödande krig, säger författare­n Suzanne Collins.

Filmstudio­n Lionsgate

gnuggar redan händerna.

– Vi kan knappt vänta på att Suzannes nästa bok ska släppas. Vi har kommunicer­at med henne under skrivproce­ssen och vi ser fram emot att ha ett tätt samarbete med henne med filmen, säger Joe Drake vid Lionsgate.

Boken, som ännu inte har fått någon titel, ska släppas på engelska den 19 maj.

 ?? Bild: Codemaster­s ?? F1 är tillbaka med den årliga uppdaterin­gen av mästerskap­en i spelform. Utvecklare­n Codemaster­s har bland annat en fotograf som gått längs med banorna och tagit 360-gradersbil­der.
Bild: Codemaster­s F1 är tillbaka med den årliga uppdaterin­gen av mästerskap­en i spelform. Utvecklare­n Codemaster­s har bland annat en fotograf som gått längs med banorna och tagit 360-gradersbil­der.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden