Bohusläningen

Fakta: Menorca

-

Tåg eller flyg

Flera charterbol­ag anordnar resor till Menorca med flyg, ofta via Mallorca eller Barcelona. Reguljärt är enklast till Mallorca och därifrån båt alternativ­t inrikesfly­g. Det går dagliga färjor mellan Alcúdia på Mallorca och Ciutadella på Menorca som kostar cirka 400 kronor.

Tåg från Malmö till Barcelona och därifrån med båt till Menorca. Totalt tar det cirka 40 timmar och kostar från 2 900 till 5 700 kronor för en enkelbilje­tt.

Bästa tiden

Turistsäso­ngen går från maj till oktober, men ön är som vackrast tidigt på våren i maj eller början av juni alternativ­t på hösten i september, oktober. Vill man ha lugn och ro ska man undvika de hetaste månaderna juli och augusti.

Äta och bo

– Hostal Residencia Ciutadella

Ett enkelt men omtyckt och prisvärt hotell i den medeltida staden Ciutadella. Pris per natt cirka 1 000 kronor.

Adress: Carretera Santandria 10, Ciudadela

– Artiem Carlos 3

Fyrstjärni­gt hotell vid i Maós hamn intill Es Castell med Solterrass och pool ut mot havet. Hotellet ligger bara tio minuters promenad från hamnkvarte­ret Cales Fonts, med alla sina pittoreska byggnader och restaurang­er. Hotellet tar bara emot vuxna gäster. Priset ligger runt 2 000 kronor natten.

Adress: Carrer Carles III, 2–4, Es Castell

– Hotel Audax

Ligger ett stenkast från stranden i Cala Galdana med ett poolområde i terrasser. För den aktive finns allt

 ?? Bild: Jörgen Ulvsgärd ?? Vikarna och stränderna på den södra delen av Menorca är många, jungfrulig­a och med vit sand.
Bild: Jörgen Ulvsgärd Vikarna och stränderna på den södra delen av Menorca är många, jungfrulig­a och med vit sand.
 ??  ?? Maten på Menorca hämtas oftast ur havet, men även lamm och nötkött från den stora boskapsupp­födningen på ön bidrar till en rik kosthållni­ng.
Maten på Menorca hämtas oftast ur havet, men även lamm och nötkött från den stora boskapsupp­födningen på ön bidrar till en rik kosthållni­ng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden