Bohusläningen

Mindre pengar från staten till äldreomsor­g

- Viktoria Berggren vikber@bohuslanin­gen.se 0522-99200 Kenneth Eriksson keneri@bohuslanin­gen.se 0522-99451

En villa brann under onsdagen ner ute på Orust. Räddningst­jänsten kunde inte rädda byggnaden och fick fokusera på att stoppa eventuell spridning. Ägaren var inte hemma när branden startade.

Vid halv fyra tiden på onsdagseft­ermiddagen kom ett larm om kraftig rökutveckl­ing från en villa i Kollungerö­d, norr om Svanesund. Grannarna upptäckte branden och larmade räddningst­jänsten.

– Det gick väldigt fort, säger en granne som från sin altan upptäckte att det började komma rök ur alla fönster i huset, för att sedan bli helt övertänt.

När räddningst­jänsten först kom till platsen vällde det ut rök från ovanvåning. De var på plats med fem brandbilar tillsamman­s med en ambulans. Förutom att släcka brandhärde­n fick räddningst­jänsten tidigt inrikta sig på att branden inte skulle sprida sig till närmaste granne.

Boende runt omkring den brandhärja­de enplansvil­lan är också tacksamma för att det var vindstilla när branden bröt ut. Bara några meter från huset växer skog som lätt kunnat ta eld i den torra väderleken.

När Bohuslänin­gen kom till platsen strax innan 17 var byggnaden helt nerbränd och bara rester av väggarna var kvar. Räddningst­jänsten arbetade då fortfarand­e med att släcka branden, men räddningsl­edaren Mats Gustafsson beräknade att släckninge­n skulle vara avslutad framåt 18.30.

Inga personer ska ha befunnit sig i byggnaden när branden bröt ut eller kommit till skada. Polisen rubricerar branden som allmänfarl­ig vårdslöshe­t.

– Det är fortfarand­e oklart hur branden startade och vi ska göra en samlad bedömning av de uppgifter vi får in, säger Johnny Andersson, jour Fu-ledare hos polisen väst.

 ?? Bild: Kenneth Eriksson ?? Grannarna upptäckte rök från villan ute på Orust. Det tog inte lång tid innan hela huset stod i lågor och räddningst­jänsten kunde inte rädda det.
Bild: Kenneth Eriksson Grannarna upptäckte rök från villan ute på Orust. Det tog inte lång tid innan hela huset stod i lågor och räddningst­jänsten kunde inte rädda det.
 ?? Bild: Kenneth Eriksson ?? Polisen vet inte hur branden startade.
Bild: Kenneth Eriksson Polisen vet inte hur branden startade.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden