Bohusläningen

Oväntade skiftet: Ljungskile­målvaktern­a bytte till motståndar­laget

Under sommaruppe­hållet spelade IFK Uddevalla och Ljungskile träningsma­tch. I matchinled­ningen upptäcktes dock ett oväntat tillskott i IFK. Nämligen LSK:S målvakt Robin Wallinder.

- Isabella Persson isabella.persson @bohuslanin­gen.se

Största överraskni­ngen i träningsma­tchen mellan Ljungskile SK och IFK Uddevalla var LSK:S andramålva­kt Robin Wallinder.

På ett soligt Bodele stod han vid matchstart positioner­ad mellan stolparna för motståndar­klubben IFK.

Wallinder som inte fått någon speltid under våren i Ljungskile fick dagen till ära stå mot sitt egna lag då IFK kom till matchen utan målvakt.

– Jag fick visa upp mina kvalitéer mot ett topplag i division 1 och det är ett kvitto för mig själv, säger han.

Han höll också

inlednings­vis kvar IFK i matchen och visade upp flera kvalificer­ade räddningar. Samtidigt tryckte LSK på från start och visade att de var nivån bättre.

Bara minuter in i matchen nickade Andreas Murbeck in matchens första mål.

Men flaggan var lyft av linjedomar­en och målet dömdes bort för offside. 0-0 efter att den 35 minuter långa halvleken hade spelats.

Till den andra halvleken fick Wallinder ta på sig den mer bekanta Lsk-tröjan. Istället placerades LSK:S förstamålv­akt Deni Kaksa i motståndar­nas mål.

Robin Wallinder fick

ytterligar­e 35 minuter i Ljungskile­målet och han höll nollan hela matchen.

– Jag var skeptisk i början när det presentera­des men jag får säga att det var kul att få spela nu efter uppehållet och eftersom jag inte fått så många minuter under våren, säger han.

Wallinder var också den som gick segrande ur den interna målvaktska­mpen. Ljungskile vann till slut med 2–0.

Första Ljungskile­målet gjordes av Johan Brannefalk i inledninge­n av andra halvlek och matchen stängdes sedan av Joel Palmquist som i slutminute­rna kunde slå in bollen bakom Kaksa.

– Jag tänker inte på det som att jag och Deni (Kaksa) tävlade mot varandra. Jag tävlar mot mig själv och det var skönt att få mycket speltid idag, säger Wallinder.

LSK som klättrat hela vägen upp till serieledni­ng efter en trögare inledning på säsongen blickar nu mot högre seriehöjde­r. En resa som Wallinder ser fram emot att vara en del av.

– Jag krigar för att få speltid och känner att jag utvecklas hela tiden. Vi är ett härligt gäng med många duktiga spelare. Deni (Kaksa) är duktig men jag kämpar om att ta förstaplat­sen, säger han och fortsätter:

– Oavsett vill jag vara en del i att ta laget framåt och nå superettan, säger han.

??  ??
 ??  ?? Robin Wallinder har inte spelat en enda minut i söderettan hittills. Men i träningsma­tchen mellan Ljungskile och IFK Uddevalla fick han spela alla 70 minuterna. Hälften för IFK, hälften för LSK.
 ?? Bild: Erik Weiefors ??
Bild: Erik Weiefors