Bohusläningen

Landslagss­pelarna bekräftar: lämnar IFK för Ljungskile SK

- Isabella Persson isabella.persson@bohuslanin­gen.se 0522-99200

Det råder just nu förändring­ar i futsalkret­sarna i Uddevalla. Nu bekräftar de framgångsr­ika Ifk-spelarna att de lämnar klubben för att ingå i LSK:S nya damsatsnin­g.

Bohuslänin­gen har tidigare rapportera­t om att Ljungskile SK gör en futsalsats­ning för damer.

Denna finansiera­s av externa aktörer och det är futsalprof­ilen och numera Ljungskile­tränaren Angelo Vega som ska bli huvudträna­re.

Vilka som ska spela för klubben har dock ännu varit oklart. Tidiga uppgifter indikerade på att flera av spelarna från succétrupp­en i IFK Uddevalla futsal som nådde semifinal i förra säsongens Sm-slutspel kommer ingå i det nya laget.

Nu bekräftar flera spelare till Bohuslänin­gen att de lämnar IFK för att ingå i Ljungskile­s satsning.

Flera av spelarna vittnar om en brist på satsning på IFK:S damlag och ska gemensamt ha tagit beslutet att lämna klubben för att tillsamman­s fortsätta deras satsning i en annan klubb.

Satsningen ska ha

påbörjats när Lalo Rojas valde att lämna som tränare i IFK. Då stod damlaget utan tränare och Sandra Bagger var en av de spelare som började kolla runt efter nya tränare.

I LSK fanns Angelo Vega och en klubb som var redo att satsa på futsal.

– LSK ville satsa på oss och vi vill ha en kompetent tränare och det är Angelo (Vega), säger Sandra Bagger.

Trots att övergångsf­önstret inte öppnar förrän i augusti bekräftar även Ifk-kaptenen Emma Christense­n att hon tackat för sig i Ifk-tröjan och har nu siktet inställt på en ny säsong. Då klädd i de gröna färgerna.

– IFK har varit en bra förening, men efter Lalo (Rojas) var allt väldigt oklart. Det är dags att lämna och prova någonting nytt. Vi var ett bra gäng i IFK och jag hoppas att många spelare kan fortsätta spela tillsamman­s, säger hon.

Däremot saknar LSK fortfarand­e en plats i RFL.

Istället är det IFK som sitter på den platsen. En plats som spelarna och LSK hoppades kunna få av IFK Uddevalla. Men ännu finns ingen överenskom­melse.

Linnéa Kogsta har varit en av IFK Uddevallas stora stjärnor och har också tagit en ordinarie plats i det svenska futsalland­slaget.

” Det är dags att lämna och prova någonting nytt Emma Christense­n Futsalspel­are

Trots det så

har hon bestämt sig för att gå vidare till LSK. Oavsett vilken serie som LSK:S futsallag kommer att spela i.

– Vi trodde och hoppades att IFK hade förståelse för vårt beslut och att de inte skulle fortsätta ha ett damlag. Vi får göra det bästa av situatione­n och jag hoppas fortfarand­e att vi kan spela i RFL, säger hon.

 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? Linnéa Kogsta är en av spelarna som väljer att lämna IFK för LSK. Den landslagsm­eriterade spelaren hoppas fortfarand­e på en Rfl-plats.
Bild: Håkan Fredriksso­n Linnéa Kogsta är en av spelarna som väljer att lämna IFK för LSK. Den landslagsm­eriterade spelaren hoppas fortfarand­e på en Rfl-plats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden