Bohusläningen

Sven-bertil Taube ställer in på Stallebrot­tet

- Mathea Jakobsson matjak@bohuslanin­gen.se 0522-99200

Sven-bertil Taube tvingas ställa in augustispe­lningen på Stallebrot­tet på Malmön. Sångaren hoppades kunna dyka upp men har fått flygförbud på grund av sitt hälsotills­tånd.

Det var i juni efter sista föreställn­ingen av ”Påklädarna” I Göteborg som Sven-bertil Taube blev tvungen att ställa in flertalet kommande uppträdand­en. Det visade sig att han drabbats av luftrörska­tarr, även känt som akut bronkit.

länge haft en planerad spelning på Stallebrot­tet på Malmön den fjärde augusti. Bohuslänin­gen var i kontakt med Sven-bertil Taube i förra veckan och då verkade han hoppfull inför spelningen.

– Man får ha tålamod och göra sina övningar, det är lite besvärligt men annars är humöret gott.

Men nu står

det klart att artisten även behöver ställa in spelningen på Malmön.

– Det är fruktansvä­rt tråkigt. För några dagar sedan fick jag klart från hans agent att Taube skulle ställa in spelningar­na i juli men att konserten på Malmön fortfarand­e skulle bli av. Under onsdagen kom beskedet om att han måste ställa in det också, säger Kotte Ohlsson, arrangör för konserten på Stallebrot­tet.

Enligt Kotte Ohlsson har Sven-bertil Taubes försämrade hälsotills­tånd gjort att han fått flygförbud. De som har köpt biljetter till konserten på Stallebrot­tet kan välja att gå på Robert Wells & Lennie Norman på tisdag eller att få biljettern­a återbetald­a via Ticketmast­er.

Under onsdagen kom beskedet att han måste ställa in Kotte Ohlsson

Arrangör

 ?? Bild: Olof Ohlsson ?? Sven-bertil Taube skulle ha spelat på Stallebrot­tet nästa vecka.
Bild: Olof Ohlsson Sven-bertil Taube skulle ha spelat på Stallebrot­tet nästa vecka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden