Bohusläningen

Många trotsade hettan på Uddevallak­alaset

Nyheter: Musik, allsång och aktivitete­r lockade både barn och vuxna till centrum när årets Uddevallak­alas hade premiär.

-

Det var många som trotsade hettan under premiären av Uddevallak­alaset. Allsång, aktivitete­r och god mat lockade både barn och vuxna in till stan.

Solen skiner över Uddevalla, utefter Kungsgatan sitter barn och äldre om vartannat på serveringa­r. Ur en högtalare spelas musik och ballonger i alla färger och former vajar i luften vid de olika stånden. Uddevallak­alaset har blivit en tradition i staden och ett evenemang som tycks uppskattas av många.

- Det är jättekul att det händer saker i stan, säger Anita Heung som precis kommit hit med sin väninna. De sitter i solen på av bänkarna längs med gatan. Värmen ligger på mellan husen men varken Märtha Karlsson eller hennes väninna har ont har hettan.

- Vi är ändå inga badare, så vi trivs bra här i stan, säger Anita Heung och kisar mot solen.

Redan vid lunchtid

under torsdagen var de flesta matvagnar och butiksstån­d på Kungsgatan öppna för besökare. Knallemark­anden på Kungsgatan är en av de flera aktivitete­r som står öppna under hela Uddevallak­alaset. Här finns allt ifrån gosedjursh­undar till strandväsk­or och godisremma­r.

Said Tahari är på plats för att sälja oliver. 14 olika sorter, både svarta och gröna med och utan fyllning ligger på stora fat framför honom i det lilla tältet.

- Det är roligt att åka runt och träffa folk på det här sättet, säger Said Tahari och fortsätter:

- Dessutom är det så fint här på kusten under sommaren.

Också Barnparken i

Museiparke­n lockar många besökare. Fyra hoppborgar omringar ett stort vitt tält i mitten av parken, här finns det vatten för alla törstiga och gratis glass för den som vill kyla ner sig.

Tala, 9 år, sitter och pysslar i skuggan av tältet, hon har precis blivit målad till en fjäril i ansiktet.

- Jag gillar fjärilar, berättar hon. Ikväll ska vi gå på tivolit där borta, säger hon och pekar mot området bakom Kampenhof. Där skymtas flera karuseller och spel som blinkar i solen.

Uddevallak­alaset pågår från och

 ?? Bild: Edvin Bergström ?? I Barnparken finns både hoppborg och ansiktsmål­ning. Här blir Isabelle, 6 år, målad till en fjäril.
Bild: Edvin Bergström I Barnparken finns både hoppborg och ansiktsmål­ning. Här blir Isabelle, 6 år, målad till en fjäril.
 ??  ?? – Varje dag säljer jag nästan 6 kilo av den här sorten, säger Said Tahari och håller upp två starka oliver med piri piri-fyllning.
– Varje dag säljer jag nästan 6 kilo av den här sorten, säger Said Tahari och håller upp två starka oliver med piri piri-fyllning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden