Bohusläningen

”Jag tycker att hästarna i stallet går riktigt bra nu”

-

MED TVÅ TILL START. Solvallas Reijo Liljendahl har för dagen runt 30 hästar i träning. Det betyder att han dragit ned rejält från cirka 100 hästar som han tidigare hade i stallet.

– Det går inte att ha så mycket hästar med tanke på att det är så svårt att få tag i folk som vill arbeta i stallen. Jag tycker nu att det är ett ganska bra stall jag har att jobba med och det finns en del unghästar som kommer att fylla på framöver, resonerar Reijo.

På lördag har han två hästar till start i V75 och så här säger han om dem:

– Bear Bahareh (V75-2) var riktigt bra på Årjäng. Hon spurtade rejält efter en del trafikprob­lem på bortre långsidan. Utan det tror jag att hon vunnit. Hon känns bra efter det och har ett bra läge och distanseng­år bra vilket gör att jag känner mig optimistis­k.

– Policy Of Truth (V75-6) har gått allt bättre på slutet då han kunnat starta mer kontinuerl­igt. Han var bra efter galopp (slog sig på ett knä) då och känns fin för dagen. Bakspår på Hagmyren med det korta upploppet är inte bra. Trots att formen fortsätter vara i stigande kan det nog bli svårt att räcka ända fram till seger för hans del. vissa möjlighete­r att lyckas med det. Om Jörgen Westholm laddar med Miss Silver så kan hon nog vara med och utmana. Got To Dash satsar troligen framåt direkt. V75-6: Även om det är många startsnabb­a hästar med i fältet så är vi ganska övertygade om att det blir Muscle Hustle som tar hand om taktpinnen.

V75-7: Vi hoppas att Blytung Am kan hålla spets, men norske Down And Dirty är också en kvick häst.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden