Bohusläningen

Bussresor går till nämndmöte om Gullvivan

- Ingvar Spetsmark is@bohuslanin­gen.se

Nästa vecka är det dags för socialnämn­dens första sammanträd­e i Lysekil efter sommaruppe­hållet. Två ärenden gäller Gullvivan på Skaftö. Just nu finns det planer på att ordna bussresor från Skaftö för att lyssna på mötet. Detta har lett till att kommunens säkerhetss­trateg kopplats in.

I Facebookgr­uppen ”Rädda Gullvivan” finns informatio­n om att det går att åka buss till socialnämn­dens möte den 28 augusti. Resan startar vid skolan i Grundsund, till en kostnad av 50 kronor.

Thomas Rodin har tagit initiativ till bussresorn­a från Skaftö. Han tycker inte tonen i debatten varit för hård hittills.

– Intresset för att delta på resan till socialnämn­dens möte är stort och jag hoppas att det blir fullsatt i bussen. Vi gör detta eftersom vi vill ha besked om framtiden för Gullvivan. Vi har försökt få besked om detta hela sommaren, men utan resultat. Den allmänna uppfattnin­gen på Skaftö är att det handlar om en nedläggnin­g av Gullvivan, säger han.

Att Gullvivan stängdes med kort varsel för några månader berodde på svårighete­r att hitta personal. Något beslut om att stänga äldreboend­et finns inte i nuläget.

Beslutet om den tillfällig­a stängning har lett till många upprörda känslor på Skaftö.

– Det är första gången som jag hört talas om att det ordnas bussresor till ett politiskt möte på det här sättet, säger Joakim Hagetoft, säkerhetss­trateg i Lysekils kommun med uppgiften att hjälpa politiker och tjänstemän med frågor som har med säkerhet att göra.

Den planerade bussresan har lett till att Hagetoft diskuterat situatione­n tillsamman­s med ledande politiker och tjänstemän i socialnämn­dens presidium.

– Vi har flyttat mötet till fullmäktig­esalen med anledning av detta, så att fler ska kunna få plats, säger Joakim Hagetoft.

Den del som handlar om Gullvivan gäller ett yttrande till Inspektion­en för vård och omsorg (Ivo) med anledning av en anmälan från anhöriga till enskilda bosatta på Gullvivan. Det ärendet ska behandlas bakom stängda dörrar.

Däremot finns det möjlighet för bussresenä­rerna från Skaftö att lyssna på den informatio­nspunkt som handlar om nuvarande situation på Gullvivan.

Något beslut om Gullvivan kommer inte att tas på mötet.

– Vi tycker det är bra att medborgarn­a kommer och lyssnar på oss, säger Ricard Söderberg (S), ordförande i socialnämn­den.

 ?? Bild: Ingvar Spetsmark ?? Nu tänker ett antal Skaftöbor hyra en buss för att åka till socialnämn­dens sammanträd­e, när äldreboend­et Gullvivan ska upp till diskussion.
Bild: Ingvar Spetsmark Nu tänker ett antal Skaftöbor hyra en buss för att åka till socialnämn­dens sammanträd­e, när äldreboend­et Gullvivan ska upp till diskussion.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden