Bohusläningen

Ragn-sells kapar i produktion­en – nio tjänster påverkas av beslutet

- Robin Fahlström robin.fahlstrom@ttela.se

Miljöföret­aget Ragn-sells kommer att stänga produktion­en av granulat i sin fabrik på Heljestorp utanför Vänersborg. Nio medarbetar­e kommer att beröras av beslutet.

Ragn-sells meddelar att en nedtrappni­ng av produktion­en ska ske under hösten. Sista oktober ska den upphöra helt. Anledninge­n är att produktion­en av granulat inte längre anses lönsam av företaget.

– Det är ett rent affärsmäss­igt beslut som grundar sig på att vi inte ser någon lönsamhet i att producera granulat. Något som naturligtv­is kan förändras över tid, men det kommer inte ske i närhet, säger Cecilia Zarbell, kommunikat­ionschef på Ragnsells.

Granulatet har producerat­s genom återvunnet gummi från bildäck. Ragn-sells kommer även i fortsättni­ngen att återvinna bildäck, men alltså inte längre producera granulat.

P åH eljes torps anläggning­en jobbar omkring 70 personer, varav nio nu komme ratt beröras av nedtrappni­ngen.

De har blivit

informerad­e och förhandlin­gar med Transporta­rbetare förbundet komme rattinleda­s nästa vecka. Hur länge de kommer pågå går inte att säga i nuläget.

– Det är så klart väldigt tråkigt när det drabbar kollegor. Alla som blir direkt eller indirekt berörda har informerat­s om beslutet. Ambitionen både hos oss och facket är att det inte ska bli utdraget för de inblandade, utan att det ska bli bra förhandlin­gar, säger Cecilia Zarbell.

Företaget har tidigare avvecklat delar av verksamhet­en på Heljestorp. I februari 2017 stängde Ragn-sells röt gasanläggn­ingen på området, även då av ekonomiska skäl. Det hade då även kommit många klagomål om lukten, från företagare på Trestads center.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden