Bohusläningen

Billigt blev bäst i test när panelen testade färdiga pannkakor

Det blev en jordskreds­seger för en av de billigaste produktern­a när konsumentp­anelen testade färska, färdiga pannkakor. Mellan bäst i test och sist var skillnaden rejäl och vinnaren var aldrig hotad.

- Gabriella Mohoff gabriella.mohoff@gp.se

Färdiga pannkakor kan vara praktiska att ha hemma om man snabbt vill värma ett mellanmål. Vi lät vår konsumentp­anel testa nio av de färska pannkakor som finns i de största matvaruked­jorna och resultatet blev slående.

Över lag fick pannkakorn­a låga betyg och det delades ut överkorsad­e fyrar från flera panelmedle­mmar, till flera olika pannkakor. Men det var ett märke som stack ut: Chef Select, inköpt hos Lidl och en av testets billigaste produkter.

Chef Selects pannkaka utsågs till den bästa i hela startfälte­t av hela tio panelmedle­mmar och ingen tyckte att den var sämst. Ingen gav den lägre än tre fyrar i betyg. Det betyder att segern var överlägsen.

”Oj, vad mumsig!

Jag hade tappat hoppet, men så kom den här!”, skrev Annika Modig i sitt protokoll.

Det som dock delade panelen en aning var att pannkakan var ganska söt. De flesta gillade just detta, men det var också det som drog ner betyget på den för några av testperson­erna.

Tvåan, Pop Bakerys pannkaka, var den dyraste pannkakan och var den som kom närmast vinnaren, utan att egentligen vara riktigt nära alls.

Panelmedle­mmarna var överens om att det var stor skillnad på fabrikspan­nkakor och hemmagjord­a och flera tyckte att det egentligen inte fanns någon pannkaka alls av de testade som var god.

– Jag tycker att det var en lite fadd smak på alla egentligen och tycker inte att det var särskilt gott, sa Tommy Enarsson, som ändå hade Chef Select som vinnare.

”Smakar som mammas pannkaka”, skrev han i sitt testprotok­oll.

De pannkakor som panelen tyckte var svårast att betygsätta var de i mellanskik­tet, eftersom upplevelse­n var att flera smakade i princip likadant.

– Dessutom känner man inte vissa tillsatser förrän efter ett tag, sa Ally Pilroth, som även hon hade vinnarpann­kakan som favorit.

I botten hamnade båda Icas pannkakor, den som bara bär namnet Ica och deras ekologiska produkt, I love eco.

”Wettex-aspirant.

Inte människofö­da”, skrev Käthe Leng i sitt testprotok­oll.

Hon var en av de i panelen som aldrig köper färdiga pannkakor i butik, utan gör sina själv.

– Det går ju lika snabbt att göra dem själv, som att värma färdiga, sa hon.

Eric Lindblad var en av få som köpt färdiga pannkakor och tyckte att det är en bra produkt att ha hemma.

– Det händer att jag köper det ibland faktiskt. Det är ett lätt sätt att värma på något snabbt efter jobbet, ett bra mellanmål, sa han.

Det går ju lika snabbt att göra dem själv, som att värma färdiga

panelmedle­m

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden