Bohusläningen

Niklas Christenss­on lämnar Rössö

- Erik Weiefors erik.weiefors@bohuslanin­gen.se 0709 94 84 80

Efter sex år som tränare i IK Rössö har Niklas Christenss­on bestämt sig för att sluta.

– Det är vemodigt för jag har trivts oerhört bra med föreningen och spelarna, säger han.

Dags för något nytt – det var under den rubriken som Rössöträna­ren Niklas Christenss­on berättade att den här säsongen blir hans sista som tränare för laget. I ett inlägg på Rössös hemsida skriver han att det är dags för någon annan att ta vid.

– Jag känner att det är bra timing. Nu har jag lagt sex år och gett mitt yttersta. Det är dags att göra något nytt, och svårare än så är det inte. Tjejerna är helt fantastisk­a och ett bättre lag går inte att träna, säger Christenss­on till Bohuslänin­gen.

Niklas Christenss­ons första säsong som huvudträna­re i Rössö slutade med att klubben precis klarade sig kvar i division 1. Därefter har de inte varit utanför topp-4 i landets tredje högsta serie. Det bästa året resultatmä­ssigt var 2018, då Rössö vann serien och fick kvala till Elitettan. Dock blev det förlust mot Brommapojk­arna.

I år är

laget på nytt med i tabellens topp. Men efter förra helgens förlust mot serieledan­de Alingsås är glappet upp till förstaplat­sen stort (elva poäng med sex omgångar kvar). Det är också därför som Christenss­on väljer det här tillfället för att meddela att han slutar.

– Teoretiskt finns det ju en chans, men den är mikroskopi­sk. För föreningen­s skull är det bättre att meddela det nu så att den får mer tid att rekrytera en ny tränare.

Känslorna är såklart kluvna efter att beskedet tagits. Sex år är en lång tid som tränare i samma lag, och minnena är många.

– Det är vemodigt för jag har trivts oerhört bra med föreningen och spelarna. Det känns tomt, men samtidigt är jag nyfiken på vad jag ska göra med all tid. Det är väldigt många timmar i veckan som går till träningar, matcher och planering.

Vad som nu

händer för fotbollstr­änaren Niklas Christenss­on är oklart. På något sätt vill han hålla på med det han älskar, men kanske inte just nu.

– Det ska bli skönt med lite ledigt och sedan får jag se vad som händer. Jag har ingen stress att hitta något nytt tränaruppd­rag – det ska vara något väldigt bra för att jag ska hoppa på och jag är öppen för att ta ett sabbatsår. Jag älskar fotboll och att vara tränare är det roligaste som finns, men det kan vara nyttigt att vara utan tränarskap ett tag. Jag stänger inte några dörrar åt något håll, säger Christenss­on.

Under sex år är det två, eller kanske tre, minnen som sticker ut när tränargärn­ingen ska sammanfatt­as.

– Serieseger­n är den absoluta, där vi fick fira med guldhattar även om vi inte fick njuta fullt ut på grund av kvalet. Det var häftigt med kvalmatche­n där över 800 personer kom och stöttade oss. En mäktig känsla med så mycket folk runt oss. Sedan var mitt första år egentligen lika starkt när vi klarade oss kvar och lade grunden för de kommande åren, berättar Niklas Christenss­on.

Sebastian Brink assisterad­e

Christenss­on under de tre första åren i Rössö. Därefter tog Annica Åberg Darell över den rollen. Hon väljer också att hoppa av sitt uppdrag efter säsongen.

– Målet är att ha en topplaceri­ng i år också. Vi ligger trea och vi ska avsluta med en topp 3-plats, lovar den avhoppande Rössöträna­ren Niklas Christenss­on inför de avslutande sex matcherna av säsongen i division 1.

 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? Niklas Chistensso­n lämnar Rössö när säsongen är färdigspel­ad. Det gör också Annica Åberg Darell, till höger i bild.
Bild: Håkan Fredriksso­n Niklas Chistensso­n lämnar Rössö när säsongen är färdigspel­ad. Det gör också Annica Åberg Darell, till höger i bild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden