Bohusläningen

Stellas succéhöst – efter sanslösa målshowen

- Malin Rindvik malin.rindvik@bohuslanin­gen.se 0522-990 00

Hon har gjort 22 mål på fem matcher för U-laget under 2019. Nu får Stella Ullberg, 16 år, chansen även i IK Rössös A-lag. Här berättar hon om debuten och sitt första mål i damettan.

Sex matcher från start och lika många som inbytt. Stella Ullberg är den unga talangen som tagit IK Rössö med storm under 2019.

Hennes formkurva har pekat uppåt nu när hon klivit fram som ytterligar­e ett anfallsvap­en för Rössö i damettan.

– Jag har alltid spelat innermittf­ältare men skolats om mer till anfallare och det är det som jag tycker är roligast, säger 16-åringen som började spela fotboll när hon var sju år.

Hennes moderklubb är

Rössö och de senaste åren har hon spelat i U-laget. Där har hon haft en viktig position. Under säsongen 2019 har hon nämligen gjort 22 mål på fem matcher.

– Jag har haft ett bra år. Det känns verkligen som jag har tagit ett stort kliv med min fotboll, säger hon, som i vintras fick chansen att visa upp sig för A-lagets tränare Niklas Christenss­on.

Det var i Dm-gruppspels­matchen mot Vallen som det saknades flera viktiga spelare och Stella Ullberg fick chansen att hoppa in i halvlek.

Efter matchen pratade hon med tidningen: ”Det hade varit jättecoolt om jag skulle få göra ett inhopp i division 1 i år.”

Mycket riktigt skulle chansen komma. Betydligt tidigare än hon kanske hade trott.

Den 27 april fick hon följa med A-truppen till Göteborg för bortamötet mot Göteborgs DFF. Då satt hon på bänken för första gången. Redan i den 41:a minuten blev hon inbytt efter att Linnea Gustafsson skadat sig och debuten kunde hon därmed checka av.

– Väldigt tråkigt för Linnea, men jag samtidigt kände jag mig redo och när jag väl kom in på planen var det roligt att få spela. Allting gick väldigt fort men det var bara att köra på, säger Ullberg.

Snabbt var bara förnamnet, för matchen därpå fick hon göra sin debut i startelvan.

– Det var en speciell känsla att få kliva in på planen med de andra. Jag har alltid drömt om att få spela med A-laget och nu fick jag chansen. Det var riktigt roligt, påpekar hon.

Totalt har Stella

Ullberg spelat tolv matcher med Rössö:s A-lag. Debuten gjorde hon som sagt i seriematch­en mot Göteborg. Returmötet på hemmaplan skulle bli minst lika speciellt.

Hon byttes in redan efter en halvtimme då Sandra Vallin klivit av skadad. När klockan hade tickat över 60 minuter fick hon bollen på mittplan. Hon berättar själv om situatione­n:

– Jag började driva, dribblade sedan förbi några spelare och sköt den i borta delen av målet. Det var en lättnad att få göra mitt första mål för A-laget. ”Äntligen!” kände jag, säger Ullberg.

Bara tre dagar senare gjorde hon sitt andra mål, i matchen mot Skoftebyn.

Det här har verkligen varit Stella Ullbergs år. Trots att hon fortfarand­e tillhör U-truppen känner hon sig mer och mer redo för att försöka ta en plats i A-laget.

– Det känns som att jag redan är en i gänget. Lagkamrate­rna har verkligen pushat mig och gett mig bra råd. En spelare som jag tar efter är Emma Karnström. Jag brukar fråga henne om saker jag undrar över.

 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? stella ullberg har öst in mål i rössös u-lag. Nu fortsätter den starka säsongen i klubbens a-lag.
Bild: Håkan Fredriksso­n stella ullberg har öst in mål i rössös u-lag. Nu fortsätter den starka säsongen i klubbens a-lag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden