Bohusläningen

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Dags sätta stopp för wild card efter skandalen på Bergsåker, skärp straffen för drivning – och våga chansa när det är över 100 miljoner i 7-rättspotte­n.

Ja, jag är feg och spikar Pydin och Queen of Sand och är helt nöjd om det ger mig några miljoner ...

Skämt å sidor, lördag den 24:e är det exakt fyra månader kvar till julafton och det kan bli ”årets julklapp” om någon blir ensam med att ha sju rätt. Blir det 100 miljoner på kontot, kanske 110 eller 120 – ja, det är helt ofattbart, obegriplig­t mycket pengar och bakom varenda krona står ni som spelar på V75 vecka ut och vecka in.

Har du tänkt på det?!

Wild card ska skrotas

Nadal Broline och Björn Goop fick wild card till Sundsvall Open Trot på bekostnad av Antonio Tabac och Oskar Kylin Blom.

Jag lider med Oskar, ställer mig i den kö som skarpt kritiserar Bergsåkers sportchef Thomas Almqvist och jag hoppas nu att det är slut med wild card inom svensk travsport.

Och, Christian Flore som fick en månads avstängnin­g och 6.000 kronor i böter för hård drivning i söndags på Tingsryd borde fått sex månaders avstängnin­g och 1.000 kronor i böter.

Jag hoppas att ni förstår poängen; avstängnin­g tar mycket hårdare än böter i x antal kronor.

Och, det som Christian Flore gjorde hör inte hemma på svenska travbanor.

Visst, han bad om ursäkt efteråt. Egentligen patetiskt.

Toppsport på Bergsåker

Den sjuårige Pydin kan bli en ny kallblodss­tjärna, men att han ska bli i klass med tidigare Sm-vinnare som Järvsöfaks, Nordgubben, Hallsta Lotus och Månprinsen AM tror jag inte.

Fast, Pydin är den med högst prestanda i detta fält och spikas därför.

Kusken Ove A Lindqvist är segerviss – och han kan det här med kallblod ...

Queen of Sand har spetsläge och i den positionen tror jag att ingen rör henne i Lars Lindbergs Minne.

Jag kan köpa att kusken Clara Jonasson inte är så rutinerade utan mest vunnit i monté – fast i spets kan det gå vägen, Clara!

I övrigt; vilken lördag!

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden