Bohusläningen

Knökat i Uddevalla inför biljettslä­pp till Håkan Hellström

- Fanny Edstam fanny.edstam@bohuslanin­gen.se

Det var minst sagt knökat på Anders Spel & Tobak inför att biljettern­a till Håkan Hellström skulle släppas. Först i kön var 17-åriga Bella Boccard från Trollhätta­n.

Häromdagen meddelade publikfavo­riten Håkan Hellström att det blir en Ullevispel­ning nästa sommar: 12 juni 2020 intar Håkan Hellström Ullevi för att fira 20 år som artist.

På Facebook har drygt 73 000 människor sagt att de är intressera­de av att gå och enligt sajten Booking.com är redan 89 procent av alla hotellrum i stan bokade den 12 juni 2020.

Igår, fredag klockan

10.00, släpptes biljettern­a. Och på Anders Spel & Tobak var det kö redan från tidig morgon. Klockan 07.00 var 17-åriga Bella Boccard från Trollhätta­n på plats. Överdrivet tidigt, kanske vissa tänker, med tanke på att butiken inte öppnar förrän klockan 08.00.

– Nä, men det kom andra personer redan vid typ halv åtta. Jag stod precis här utanför i regnet med paraply och regnjacka, säger Bella Boccard.

Hon hade fått

tips från extralärar­en på Sinclair om att man kunde köpa biljetter på plats. Strax innan klockan 10.00 när biljettern­a skulle släppas stod ett 20-tal personer i kö. Och att alla skulle få biljetter var i princip omöjligt. Bella Boccard betalade dock för åtta sittplatse­r och rusade ut ur butiken för att ringa ett samtal till pappa som skulle ställa sig i kö hemifrån.

Bella Boccard har varit på två Håkan Hellström-konserter förut, Skandinavi­um 2016 och Ullevi 2017. Den sistnämnda var förmodlige­n bäst, tycker hon.

– Det var mer en annan känsla med öppet tak. Jag kommer ihåg att det började regna precis i slutet, det var en speciell känsla, säger hon.

Vad är det som är så bra med just Håkan Hellström?

– Wow, det är en svår fråga. Men han har väldigt bra texter och ja, han tar en del texter från andra men gör det på sitt eget sätt. Det är väldigt bra musik. Och han verkar inte ha så mycket hybris jämfört med andra artister. Han verkar vara en god människa, säger hon.

Någon favoritlåt?

– Åh, det var en jobbig fråga. Jag tycker att alla låtar är väldigt bra. Men ”Gott nytt” på nya albumet är väldigt bra.

Under fredagen var intresset så stort att biljetter först släpptes till ytterligar­e en spelning på Ullevi, den 13 juni. Lite senare meddelades att det även blir en konsert 28 augusti ( se artikel på sidan 39).

 ?? Bild: Fanny Edstam ?? Anders Spel & Tobak är den enda butiken i Uddevalla som säljer biljetter till Håkan Hellström.
Bild: Fanny Edstam Anders Spel & Tobak är den enda butiken i Uddevalla som säljer biljetter till Håkan Hellström.
 ??  ?? Fler än 20 personer köade på den lilla ytan i butiken. 17-åriga Bella Boccard från Trollhätta­n var först i kön.
Fler än 20 personer köade på den lilla ytan i butiken. 17-åriga Bella Boccard från Trollhätta­n var först i kön.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden