Bohusläningen

17-åring gjorde debut när Oddevold tog poäng mot Utsikten

- Erik Weiefors erik.weiefors@bohuslanin­gen.se

Oddevold öppnade dåligt mot Utsikten. Men kom tillbaka. Till sist var de bara några centimeter från segern. Debuterand­e Elliot Stroud fick chansen och spelade 90 minuter i sin första hemmamatch.

– Det är starkt gjort av en 17-åring att gå in i det här läget och vara så bra, säger hans tränare.

Det var botten mot toppen när Oddevold ställdes mot Utsikten på måndagskvä­llen. Hemmalaget hade på nytt halkat ner under nedflyttni­ngsstrecke­t efter bara en poäng på de tre senaste matcherna. Gästerna från Göteborg har däremot häng på en topplaceri­ng under hösten.

Efter 90 minuters kamp hade publiken på Rimnersval­len inte fått fram en vinnare. 1–1 slutade västkustmö­tet i söderettan och det var Oddevold som var närmast ett segermål.

Under matchens första

tio minuter fick Odd evold målvakten David Olsson göra två fotparader på rena frilägen. Båda gångerna räddade han lagets slarviga försvarssp­el och höll dem kvar i matchen. Den tredje gången Utsikten tog sig in bakom backlinjen räckte dock inte de långa benen till.

Albin Skoglund, Oddevoldsp­elare förra hösten, slängde sig fram och föste in gästernas ledningsmå­l.

Oddevold kom igen. Tio minuter senare var det kvitterat.

Semir Aganspahic, Utsiktensp­elare förra hösten, drog in 1–1 med ett vänstersko­tt från 20 meter. Då hade den långe mittfältar­en också hunnit med att missa ett klar chans efter ett inlägg från Axel Pettersson.

I Oddevolds startelva fanns ett nytt namn med. 17-årige Elliot Stoud klev in för sina första minuter på hemmaplan efter två inhopp tidigare under säsongen.

– Det var extra roligt att få starta och sedan få spela 90 minuter också. Jag har varit här sedan jag var fem år och kollat på så det var coolt att få gå ut till match här. Det hoppas jag få göra fler gånger, säger Stroud som både sålt programbla­d och varit bollkalle i sina ungdomsår i Oddevold.

Som vänsterytt­er fick

talangen jobba hårt längs kanten i en match som svängde en hel del.

– Jag är inte så nöjd med första halvlek men i andra skapade jag fler lägen. Det kan bli bättre och jag har alltid spelat innermittf­ältare så det var lite ovant i början. Jag tycker nog att vi skulle vunnit för att vi skapade fler lägen än dem och var det vassare laget.

Att ta steget från U17-allsvenska­n till division 1 har gått bra för Elliot Stroud.

– Det som skiljer sig mest är fysiken. Här möter jag fullvuxna män som har tränat hela livet och tempot är högre här. Fast jag är rätt van vid det ändå.

Att den unge debutanten klarade matchen så bra förvånade inte tränaren Lennart ”Kral” Andersson.

– Det är starkt gjort av en 17-åring att gå in i det här läget och vara så bra. Han skötte positionss­pelet, det är driv i honom och han är långt framme för att vara så ung. Han har ett bra steg, bra passningar och jobbar hårt. En lojal lagspelare.

Trots övertag för Oddevold i den andra halvleken så fick publiken inte se några fler mål. Axel Pettersson sprang mest och bäst i offensiven men saknade den sista touchen.

Bästa chansen gick

till Rasmus Andernil Bozic som spelades fri på tilläggsti­d. Skottet räddades av Utsiktens målvakt Axel Wibrån – med den yttersta delen av tån. Nära, nära men Oddevold fick nöja sig med en poäng.

– Jag var så säker på vi skulle trycka dit den men..., sa Lennart ”Kral” Andersson som samtidigt hyllade sina spelare.

– Jag är fruktansvä­rt stolt över laget. Vi jobbar stenhårt idag med en del folk borta och gör en fantastiks arbetsinsa­ts. Det är synd att vi inte kan sätta pricken över i:et.

Poängen som Oddevold fick med sig lyfte dem förbi Oskarshamn och upp på kvalplatse­n.

 ??  ??
 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? Elliot Stroud gjorde debut i Oddevolds A-lag mot Utsikten på Rimnersval­len.
Bild: Håkan Fredriksso­n Elliot Stroud gjorde debut i Oddevolds A-lag mot Utsikten på Rimnersval­len.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden