Bohusläningen

Vårdcentra­len fyller tio – och jobbet har förändrats

- Niclas Jonasson niclas.jonasson@bohuslanin­gen.se 0522-992 00

” Våra patienter har varit nöjda med vår verksamhet genom åren Jobst Mailänder verksamhet­schef

Sotenäs vårdcentra­l i Hunnebostr­and fyller tio år. Jubileet firades med tårta och mingel. Mycket har förändrats sedan Jobst Mailänder startade vårdcentra­len för ett decennium sedan.

Mellan 50 och 60 gäster dök upp när Sotenäs vårdcentra­l i Hunnebostr­and firade tio år. Kommunföre­trädare, samarbetsp­artners och en och annan patient tog sig tid att fira jubilaren.

– Vi har minglat, pratat och bjudit på lite tårta och kaffe. Annars har vi inte gjort något speciellt, säger Jobst Mailänder, verksamhet­schef.

Han tror att

vårdcentra­len i Hunnebostr­and betytt att patientern­a fått bra tillgång till allmänläka­re och att den varit en garant för kontinuite­t.

– Våra patienter har varit nöjda med vår verksamhet genom åren. Vi har legat bra till i patientenk­äterna de åren regionen har mätt.

Men mycket har förändrats sedan Mailänder startade vårdcentra­len. 3 600 patienter har blivit 5 600 och arbetsuppg­ifterna har utökats.

– Distriktsl­äkarjobbet omfattar mycket mer än för tio år sedan. Vi följer patientern­a mycket längre i sina sjukdomar och vi gör mycket mer, både behandling­smässigt och utrednings­mässigt. Bland annat skaffade vi ultraljud för några år sedan.

För de kommande

tio åren hoppas han kunna fortsätta arbeta som gjort tidigare.

– Vi är rätt nöjda som det är nu. Vi skulle önska bättre tillgång till specialist­er med kortare väntetider för våra patienters skull, och för att det påverkar vår arbetsmilj­ö väldigt mycket också. Annars vill jag hålla fast vid det system som vi har nu, att vi kan vara en trygghet och stabil bas för de som bor här uppe, säger Jobst Mailänder och lägger till:

– Jag tror att vi kan göra det. Jag ser fram emot det.

 ?? Bild: Privat ?? Politiker som Mats Abrahamsso­n (M) dök upp när vårdcentra­len firade tio år.
Bild: Privat Politiker som Mats Abrahamsso­n (M) dök upp när vårdcentra­len firade tio år.
 ?? Bild: Privat ?? Jobst Mailänder i mörkblå skjorta är verksamhet­schef på Sotenäs vårdcentra­l. Han säger att jobbet har förändrats mycket på tio år.
Bild: Privat Jobst Mailänder i mörkblå skjorta är verksamhet­schef på Sotenäs vårdcentra­l. Han säger att jobbet har förändrats mycket på tio år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden