Bohusläningen

Lokala metalband nu klara för klubbfesti­val i Göteborg

- Fanny Edstam fanny.edstam@bohuslanin­gen.se 0739-082641

Nekromant från Vänersborg och Uddevallab­anden Revenge Prevails och Electric Hydra. De är nu klara och bokade för den kombinerad­e klubbfesti­valen och musikkonfe­rensen Viva Sounds.

Nekromant vann i veckan det nyinstifta­de Rockpodden-priset med motivering­en:

”Ett band som visar att de har vilja och förmåga att ta ansvar för Svensk Rockmusiks framtid”.

Viva sounds har ett samarbete med just Rockpodden och därför var Nekromant en självklar bokning.

– Vi har gillat dem länge och i och med att de vann priset var det självklart att de skulle spela hos oss. Det finns jättemånga jättefina artister som är jättebra. Men vi vill försöka hitta de som passar eventet perfekt. Det ska ge ett potentiell­t mervärde både för banden och för gästerna, säger Mattias Tell som är en av arrangörer­na.

Metal är en av många musikgenre­r som står på kartan under Viva Sounds klubbfesti­val.

– Vi har med metal i bilden eftersom vi är i Göteborg. Så det hade varit konstigt om vi inte hade med det. Men det är fyra slottar metal med ett 30-tal konserter, vi vill kunna göra allting. Pop, elektronis­kt, metal ... Det ska finnas med så mycket som möjligt helt enkelt, säger arrangören Mattias Tell.

Och nu är förutom Nekromant också Revenge Prevails och Electric Hydra från Uddevalla bokade. Men exakt vilken dag och vilken scen de ska spela på är ännu inte officiellt.

– Det är ingenting vi vill gå ut med riktigt utan det är tänkt att den 1 november, då ska alla tider och band placeras.

– För att hålla lite på spänningen. Jag berättar inte för mina barn vad de ska få i födelsedag­spresent, så lite samma idé här.

 ?? Bild: Fanny Edstam ?? Bild från när Bohuslänin­gen besökte Revenge Prevails replokal i Uddevalla. På bild: Josef ”The Sultan” Svensson, Isabella ”Goatwitch” Ramare och Ludvig ”Hlodyr” Björk.
Bild: Fanny Edstam Bild från när Bohuslänin­gen besökte Revenge Prevails replokal i Uddevalla. På bild: Josef ”The Sultan” Svensson, Isabella ”Goatwitch” Ramare och Ludvig ”Hlodyr” Björk.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden