Bohusläningen

Fakta: Sarah Klang

- Sofia Sundström/tt

man inte ska göra det när allting barkar åt helvete. För mig blir det ganska roligt att dela med sig av det, skriva om när man har världens sämsta sommar. På något vis blir det en tröst.

Trots att Sarah

Klang har skapat musik sedan tidiga tonåren, spelat i band sedan gymnasiet och uppträtt på svartklubb­ar sedan 20års ålder är det först nu, med ett album bakom sig och ett på väg, som hon känner att hon kan kalla sig för artist.

– Första albumet var så mycket att hålla i hatten och åka med, så mycket ovisshet. Nu känner jag att jag är mer trygg i min roll och att jag vet lite mer hur det funkar.

Under hösten spelar Sarah Klang på flera platser runt om i Sverige.

Sarah Klang föddes 1992 i Göteborg. Hon debuterade 2016 med singeln ”Sleep” och 2018 släppte hon debutalbum­et ”Love in the Milky Way”. Nu är hon aktuell med den nya plattan ”Creamy blue” som släpps den 25 oktober.

Turnédatum:

9/11 Stockholm, 14/11 Helsingbor­g, 15/11 Malmö, 16/11 och 17/11 Göteborg, 21/11 Norrköping, 22/11 Uppsala, 23/11 Örebro, 11/12 Gävle, 12/12 Sundsvall, 13/12 Luleå, 14/12 Östersund, 15/12 Umeå.

Under hösten ger sig Sarah Klang även ut på en Europaturn­é. Dessutom uppfylls även hennes dröm om att spela utomlands i och med en Europaturn­é.

– Men drömmen har alltid vidgats och ändrats när man uppfyller den som fanns. Min första dröm var att spela på Pustervik en gång, när jag hade gjort det fick jag ett nytt mål.

Hur kommer du att gå vidare efter det här?

– Jag har varit i 60- och 70-talets popvärld och känner mig väldigt klar med det. Jag skulle vilja gå in i 80-talets syntvärld, säger Sarah Klang och fortsätter skämtsamt:

– Jag kommer bara att göra årtionden, snart är vi på vidriga 00-talet.

 ?? Bild: Janerik Henriksson ?? Sarah Klang är aktuell med albumet ”Creamy blue”.
Bild: Janerik Henriksson Sarah Klang är aktuell med albumet ”Creamy blue”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden