Bohusläningen

Vår satsning på höjd garantipen­sion och höjt bostadstil­lägg ger i genomsnitt mer i plånboken.

- Jörgen Hellman (S) Paula Holmqvist (S) Mats Wiking (S) riksdagsle­damöter

I höstbudget­en tar vi nya initiativ för att få fler i arbete, en starkare välfärd och bättre ekonomi för pensionäre­r. Vi ökar också resurserna till trygghet och säkerhet.

Alla som kan jobba ska jobba. Sedan 2014 har regeringen­s politik bidragit till att 350 000 fler har ett jobb att gå till. Aktiv arbetsmark­nadsoch utbildning­spolitik är central för att fler ska kunna pröva nya vägar i arbetslive­t. Satsningen på Kunskapsly­ftet har varit bra. Etablering­sjobb införs för att fler nyanlända och långtidsar­betslösa ska komma i arbete. Det är så vi stärker arbetsmark­naden för framtiden.

Under förra mandatperi­oden gjorde den S-ledda regeringen enorma satsningar på välfärden. Nu fullföljer vi vårt vallöfte och fortsätter satsa på vård, skola och omsorg, för vi vet att behoven är stora!

Sveriges äldre har rätt till en trygg ålderdom. Nu avskaffar vi den skatteklyf­ta för pensionäre­r som den moderatled­da regeringen införde. Vår satsning på höjd garantipen­sion och höjt bostadstil­lägg ger i genomsnitt mer i plånboken.

Den organisera­de brottsligh­eten, skjutninga­r och sprängning­ar ska bekämpas. Vid sidan av sociala insatser ska Polisen ha de resurser och verktyg som krävs för att bekämpa brotten. Sedan 2014 har vi gjort historiskt stora satsningar på Polisen och Tullverket. Antalet polisstude­nter har nu fördubblat­s, men vi är inte nöjda. Målet är att senast 2024 ha 10 000 fler polisanstä­llda. I budgeten finns det också satsningar på de rättsvårda­ndemyndigh­eterna.

Kommunerna måste få stöd så att de kan klara sin ekonomi. Särskilda medel fördelas till kommuner som har tagit emot en stor andel nyanlända i förhålland­e till sin befolkning. Så investerar vi för framtiden.

Med januariavt­alet som grund skapar vi förutsättn­ingar för ett samhälle där sammanhåll­ning och trygghet går hand i hand med människors frihet och möjlighete­r. Så bygger vi ett starkare samhälle.

” Kommunerna måste få stöd så att de kan klara sin ekonomi

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden