Bohusläningen

Höjt porto för att finansiera misstag

- Filatelist­en

Så var det dags för Postnord att höja taxan igen, bara för att det skickas för få brev sägs det. Men jag undrar om det egentliga skälet inte är att Centerpart­iet med Maud Olofsson i spetsen drev igenom sammanslag­ningen av den konkursmäs­siga danska posten och den välmående svenska posten.

Den danska posten var ju konkursmäs­sig och var tvungna att göra sig av med 3 000 medarbetar­e, av vilka många hade ett guldkantat avtal om tre årslöner vid uppsägning. Det är detta som vi svenskar nu får betala för med ytterligar­e en portohöjni­ng om steg av två kronor per 50-grams brev. För något år sedan var det ju en höjning från sju kronor till nio kronor och denna gång från nio till elva kronor.

Postnord lurade ju också till sig administra­tionspenga­r av 75 kronor per paket som de stoppade i egen ficka, för att de skulle bevaka momsen på ”Kinapakete­n”, påhejad av den svenska staten.

Stackars svenska folk som får betala för politikern­as idioti. Vad har inte Nuon-affären kostat? Tänk så bra vi haft det om politikern­a, myndighete­r och tjänstemän inte skolkat och varit på lektionern­a under skoltid och lärt sig lite hushållsek­onomi, så hade de inte behövt norpa pengar från skattebeta­larna vare sig med ökade skatter eller avgifter.

Men så är det ju, att för att finansiera sina misstag måste de hitta på nya vägar att klå de svenska medborgarn­a på, titta bara på förslaget om skatt på plastpåsar, inte är de väl så dumma att de tror att plastpåsar­na i västerhave­t kommer att minska om de lägger skatt på dem? För det bryr sig inte de andra länderna kring Nordsjön om ett dugg.

 ?? Bild: Emil Langvad/tt ?? Postnord får betala för danska dåliga affärer, tycker skribenten.
Bild: Emil Langvad/tt Postnord får betala för danska dåliga affärer, tycker skribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden