Bohusläningen

Bjöds på fest – stal för tusentals kronor

- Andreas Engblom ae@bohuslanin­gen.se 0522-992 00

Värdparet tyckte att festdeltag­aren betedde sig konstigt under kvällen och när hon skulle gå kontroller­ade de hennes väska. Där låg smycken, mat och porslin för tusentals kronor, och nu döms en medelålder­s kvinna för stöld.

Det var förra sommaren som ett dussintal personer samlats på en privat fest i Rabbalshed­e, där de bland annat skulle titta på fotbolls-vm.

En av deltagarna var en kvinna i 45-årsåldern som följt med en annan person men som ingen riktigt kände. Under kvällen reagerade andra festdeltag­are, bland annat värdparet, på att kvinnan betedde sig märkligt.

När festen var

på väg att rundas av såg kvinnan i värdparet hur den märkliga gästen stod i köket och lade mat i foliepaket. När gästen skulle lämna huset konfronter­ade värdparet henne och bad henne visa vad hon hade i sin väska. Där fanns förutom mat även smycken, klockor och vin som tillhörde värdparet. Värdparet har uppskattat värdet på de stulna sakerna till mer än 10 000 kronor.

Kvinnan ställdes inför rätta för stölden och har nu funnits skyldig av Uddevalla tingsrätt. Förutom stölden i Rabbalshed­e döms hon också för att i mars i år ha stulit varor för nästan 4 000 kronor från en butik på Torp och för att i september i fjol ha stulit varor för knappt 500 kronor från en butik i Färgelanda.

Hon döms också för grovt rattfyller­i då hon i april i år körde bil på 172:an i Uddevalla med motsvarand­e drygt två promille alkohol i blodet.

Kvinnan erkände brotten. Hon döms till tre månaders fängelse.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden