Bohusläningen

Ny vårdcentra­l i Lysekil

-

5 oktober 2009. Numera finns det två alternativ när det gäller primärvård i Lysekil. Drygt 3 000 personer har valt Backa läkarhus som öppnat en privat vårdcentra­l i Abba-huset.

– Vi ser oss som ett bra alternativ till den primärvård som drivs i dag i Lysekils kommun, säger läkaren Joakim Bergström.

Backa läkarhus startade i Göteborg 2002. I samband med det fria vårdvalet i Västra Götalands län bestämde sig de som står bakom företaget för att göra en satsning på andra ställen utanför Göteborg. Lysekil bedömdes som en intressant plats. Den första oktober öppnade Lysekils Läkarhus.

– Vi har samma uppdrag som all primärvård i Västra Götaland, säger Joakim Bergström. Det innebär att vi ska kunna ge vård inom området allmänmedi­cin. Att det ska finnas distriktss­köterskor och specialist­sjuksköter­skor som bland annat kan hjälpa patienter med astma, kol eller diabetes.

Dessutom måste det finnas en barnavårds­central. Det finns tre läkare med specialist­utbildning, en psykolog, sjuksköter­skor och undersköte­rskor på Lysekils Läkarhus. En stor del av personalen har rekryterat­s lokalt.

– Det är drygt 3 000 som valt oss som vårdgivare, säger Joakim Bergström. En del gjorde inget val utan hamnade hos oss. Andra gjorde ett aktivt val.

Inför listningen förekom det en del spekulatio­ner om att Lysekils läkarhus inte skulle ha öppet på kvällar och helger. Men så är inte fallet. Öppettider­na på vardagen är från klockan 08.00 till 22.00. På lördagar, söndagar och helgdagar är vårdcentra­len öppen från 10.00 till 16.00.

 ??  ?? Joakim Bergström är en av tre läkare som jobbar på den nya privata vårdcentra­len i Lysekil.
Joakim Bergström är en av tre läkare som jobbar på den nya privata vårdcentra­len i Lysekil.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden