Bohusläningen

Tungt för nye målvakten: ”Nu kan det bara bli bättre”

-

Den spanske målvakten hade det tungt i Ifk-debuten. Han släppte in tre mål på en halvlek i den enda träningsma­tchen innan Champions league. – Det kan bara bli bättre, säger Sergio Jimenez efter förlusten mot Skoftebyn.

Sergio Gomez Jimenez fyller 31 år under nästa veckas Champions league i futsal. Målvakten har nyligen kommit till Uddevalla och hann med två träningar i sin nya klubb innan första matchen.

Efter 1–5 mot

Skoftebyn fick vi en pratstund med Jimenez som inte var nöjd med debuten i IFK Uddevallas tröja. Han spelade en halvlek i Agnebergsh­allen.

– Det kan bara bli bättre, både min egen och lagets insats. Vi måste glömma det här, gå vidare och bara tänka framåt på det viktiga som kommer. Vi ska bara kriga nu.

IFK gjorde en

tam första halvlek och trots ett par vassa räddningar av den nye målvakten kunde Skoftebyn gå ifrån till 3–0. Samspelet med nya lagkamrate­r blir ännu svårare när Sergio Jimenez bara pratar spanska. Vid ett par tillfällen fick han helt enkelt gå fram till sina försvarssp­elare och flytta dem till önskad position.

– Givetvis är språket en begränsnin­g för man måste ha mycket kommunikat­ion när man spelar futsal. Förhoppnin­gsvis blir det bättre med mer tid tillsamman­s för att lära känna varandra. Sedan kommer inställnin­gen att ändras när det är Champions league.

Tre träningar återstår

innan IFK kliver in i Main rounds gruppspel. Första motståndar­e i Agnebergsh­allen är Georgians Tbilsi på onsdag.

Det var genom Ifk-tränaren Andres Moncada som kontakten togs. Jimenez var tidigare i franska mästarlage­t Toulon dit Moncada (då målvaktstr­änare i IFK) och den just nu skadade målvakten Marcus Gerd var inbjudna under våren 2018.

– Jag tränade med Marcus i en vecka och gillade hur han och Andres tränade. När jag fick frågan att komma hit hade jag inga tvivel, säger Sergio Jimenez.

Målvakten har fått

en lägenhet i centrala Uddevalla och i första hand ska han stanna till årsskiftet. Det är första gången han är i Sverige.

– Det är för kallt men annars så älskar jag det. Jag gillar naturen och folk är väldigt snälla och hjälpsamma, säger Sergio Jimenez.

 ?? Bild: Christer Lindgren ?? Sergio Gomez Jimenez i samtal med Kerat Solaiman under träningsma­tchen mot Skoftebyn.
Bild: Christer Lindgren Sergio Gomez Jimenez i samtal med Kerat Solaiman under träningsma­tchen mot Skoftebyn.
 ?? Erik Weiefors erik.weiefors@bohuslanin­gen.se ??
Erik Weiefors erik.weiefors@bohuslanin­gen.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden