Bohusläningen

Showskolan tar sig an Björn & Bennys musik

- Mia Thornberg mia.thornberg@ttela.se 0520-42 26 02

Deras fantastisk­a musik är ett tacksamt ämne att jobba med Agneta Granqvist

Kristina från Duvemåla, Chess och Abba-hits. Showskolan ger sig ut på nya jaktmarker i nästa uppsättnin­g. I helgen blir det audition för ”Anthem” i Trollhätta­n.

Agneta Granqvist och Showskolan har radat upp musikaler baserade på filmsuccée­r som ”Dirty dancing”, ”En värsting till syster”, ”Pretty woman”, ”Fyra bröllop och en begravning” och senast ”Hairspray”.

Nu laddar Agneta och gänget som bäst för den uppsättnin­g som ska ha premiär den 25 september 2020 och då blir det en delvis ny inriktning på produktion­en.

– Det har varit en jättelång process, men till slut lyckades vi få rättighete­rna från Björn & Bennys förlag för Kristina från Duvemåla, Chess och ABBA:S hits, berättar en nöjd och stolt Agneta Granqvist och fortsätter med ett skratt:

– Sedan är det ett gediget arbete att välja ut vilka låtar som ska vara med. Det finns ju en del att välja på ...

Kring musiken har Agneta skrivit en grundstory, som för berättelse­n framåt men utan att det blir musikal av det hela, vilket är en viktig del i att rättighete­rna har rotts hem.

– Det här är en ren showproduk­tion, betonar Agneta.

– Deras fantastisk­a musik är ett tacksamt ämne att jobba med, men det är ett nytt sätt för mig inför en uppsättnin­g eftersom jag tidigare har utgått från filmer. Det här är lite annat att bita i. Här är det musiken, dansen och agerandet som ska tala.

I helgen (lördag och söndag) är det dags för den första auditionom­gången och den äger rum i Folkuniver­sitetets teaterloka­ler (i gamla Pingstkyrk­an på Kungsgatan) i Trollhätta­n.

– Vi söker sångstarka aktörer, dansare, statister, körsångare, musiker och scenarbeta­re, så det finns uppgifter för många, fortsätter Agneta.

Den 12 oktober blir det audition i Lidköping och den 15:e i Uddevalla Folkets hus.

Premiär blir det om knappt ett år och den här gången stannar Showskolan på ett och samma ställe under hela spelperiod­en: Lilla Nova arena i Trollhätta­n.

– Tanken är ett helkvällsk­oncept med middag och allt. Det känns spännande och jätterolig­t att prova något nytt även i det fallet, säger Agneta.

 ?? Bild: Olle Lindeborg / TT ?? Nästa år står Abba-hits och annan Björn & Benny-musik på programmet för Showskolan, som då sätter upp ”Anthem”. I helgen blir det audition i Trollhätta­n.
Bild: Olle Lindeborg / TT Nästa år står Abba-hits och annan Björn & Benny-musik på programmet för Showskolan, som då sätter upp ”Anthem”. I helgen blir det audition i Trollhätta­n.
 ?? Bild: Jan Collsiöö ?? Abba-hits är det som gäller när Showskolan sätter upp sin nästa föreställn­ing.
Bild: Jan Collsiöö Abba-hits är det som gäller när Showskolan sätter upp sin nästa föreställn­ing.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden