Bohusläningen

Tonåring sköts av polis – ställs inför rätta

- TT

En 18-årig man som sköts i bröstet av polisen i Hongkong kommer att ställas inför rätta för upplopp och våld mot tjänsteman.

Mannen sköts i samband med en demonstrat­ion tidigare i veckan. Utöver 18-åringen anklagas ytterligar­e sju män för brott under tisdagens protester, skriver South China Morning Post (SCMP).

Vid flera tillfällen

under de fem månader som protestern­a i Hongkong pågått har det blivit våldsamt mellan polis och demonstran­ter. Gummimantl­ade kulor och tårgas har till exempel använts för att skingra demonstran­ter. Tisdagens skjutning är däremot den första gången som polisen skjuter med skarpa skott mot demonstran­ter.

Hongkongbo­r som är kritiska till Pekings ökade inflytande över staden protestera­de återigen under torsdagsmo­rgonen, rapportera­r Reuters. Skjutninge­n tidigare i veckan har gett demonstran­terna förnyad styrka och Hongkongpo­lisen, vars anställda alltmer ser sig som måltavlor, kräver att någon form av undantagst­illstånd införs.

Enligt källor till

SCMP väntas Hongkongs ledare Carrie Lam under fredagen lägga fram ett förslag som skulle förbjuda demonstran­ter att maskera sig. Deltagarna i proteströr­elsen är inte sällan välutrusta­de med både paraplyer och simglasögo­n för att skydda sig mot polisens tårgas.

 ?? Bild: Vincent THIAN/TT/AP ?? Demonstran­ter kastar bensinbomb utanför en polisstati­on i centrala Hongkong.
Bild: Vincent THIAN/TT/AP Demonstran­ter kastar bensinbomb utanför en polisstati­on i centrala Hongkong.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden