Bohusläningen

Erik Segerstedt tillbaka i Uddevalla för unik konsert

- Andreas Engblom ae@bohuslanin­gen.se 0522-99200

Det är inte utan nervositet som Erik Segerstedt är tillbaka i staden där han växte upp. På lördag gör han en unik konsert i Folkets hus. Här berättar han om konserten, Uddevalla som musikstad och om medverkan i Så mycket bättre.

– Det är lite läskigt. En spelning i Folkets hus som det säljs biljetter till – det är lite speciellt. Jag har inte gjort det på ganska länge faktiskt, säger Erik Segerstedt.

När Bohuslänin­gen träffar honom är det där allting en gång började för artisten från Bokenäs, på Akademi Sinclair.

– De berikade väldigt mycket. Det var några av mina absolut bästa år här faktiskt, säger han.

När Erik Segerstedt växte upp var det med rock och metal, men på gymnasiet blev det mer av annan musik. Som jazz, funk och soul, och det var då han började sjunga mer vilket så småningom ledde till en artistkarr­iär.

Och på lördagen står han alltså på scen i Uddevalla, med en helt egen konsert.

– Jag släppte faktiskt en ep i våras. Bara fem låtar visserlige­n, men det finns nytt material nu och lite på ett annat sätt.

Erik Segerstedt beskriver spelningen som ganska opreteniös.

– Den innehåller lite nytt material, mycket gammalt material och låtar som på nåt sätt har inspirerat och format mig.

Med sig har han två goda vänner: Robin Waernqvist, som spelar trummor, och André Kristianss­on på bas och gitarr. Själv kommer han att spela piano och sjunga.

– Jag tro det kommer bli en mysig stund.

Senast Erik Segerstedt

uppträdde i Uddevalla var under Uddevallak­alaset i somras. Förutom helgens konsert är han också inblandad i ett annat Uddevallae­venemang: Musikgalan Guldkorpen. Där han är en del av juryn som har nominerat en mängd artister i flera olika kategorier.

– Det är ett fantastisk­t initiativ. Musikengag­emanget är det ingen brist på, på så sätt är Uddevalla en fantastisk stad. Det finns massa av talang. Men det är som att det kokar lite under ytan, det är synd att det inte speglas ovanför ytan mer.

Senare i oktober

har TV 4:s program Så mycket bättre premiär för säsongen. Och Erik Segerstedt är en av artisterna som tittarna kommer att få se, tillsamman­s med EMD.

– Det var jävligt kul att komma dit och uppleva den grejen. Jag har gjort väldigt mycket tv med musik, och Så mycket bättre är verkligen genuint.

– Jag tänker inte avslöja vilka som är med, men det var så att man fick nypa sig i armen. Här sitter jag med den och den och dem. Folk som jag lyssnat på när jag var liten. Det var magiskt.

Har du nåt mer på gång?

– Nu i jul ska jag göra en grej på Stockholms stadion som heter Jul på stadion, i ett stort tält där. Det blir minst sex kvällar där jag är producent för hela kalaset ihop med några andra.

 ?? Bild: Andreas Engblom ?? Erik Segerstedt är i hemstaden Uddevalla för konsert och passade på att besöka sin gamla gymnasiesk­ola, där allt började.
Bild: Andreas Engblom Erik Segerstedt är i hemstaden Uddevalla för konsert och passade på att besöka sin gamla gymnasiesk­ola, där allt började.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden