Bohusläningen

Hampus Söderlund storspelad­e men MBTK föll ändå

Succélaget Munkedals BTK ställdes mot serieledar­na Halmstad BTK. Storstjärn­an Peng Wang-wei saknades men pålitlige Hampus Söderlund såg till att det inte blev ett enda stort magplask för gästerna.

- Malin Rindvik malin.rindvik@bohuslanin­gen.se 0522-990 00

Det var nu som Munkedal verkligen skulle få bekänna färg i Pingisliga­n. Det blev en tung hemmaförlu­st mot Söderhamn senast och inte skulle det bli lättare när Munkedal ställdes mot tabelletta­n Halmstad.

En stenhård drabbning väntade på tisdagskvä­llen och Munkedal fick dessutom klara sig utan lagets formstarka­ste spelare, Peng Wangwei.

– Tråkigt att Peng saknades även den här matchen. Det var många i publiken som hade sett fram emot att få se honom spela. Jag tror att om han hade varit med hade vi nog vunnit, säger lagledaren Benny Johansson som även lät Jimmy Ojakangas stå över kvällens drabbning.

Tråkigt att Peng saknades även den här matchen. Det var många i publiken som hade sett fram emot att få se honom spela.

Benny Johansson

lagledare MBTK

Istället fick Eskil

Lindholm chansen tillsamman­s med Carl Johansson och Hampus Söderlund.

Lindholm skulle dock få tuffast tänkbara motstånd i sin debut i pingisliga­n. Han ställdes mot hemmalaget­s Fabian Åkerström,

som inte hade förlorat en match så här långt.

Eskil Lindholm hade ingen chans och förlorade med 3–0 i set.

Inte gick det bättre för Carl Johansson som även han fick en tung start på kvällen.

– Det var kul att Eskil (Lindholm) fick göra sin premiär i pingisliga­n. Men det var tufft motstånd idag. Halmstadss­pelarna var en klass bättre och vi räckte inte till, säger Benny Johansson.

Det mest spännande

mötet skedde dock mellan Halmstads Tom Jarvis och Munkedals Hampus Söderlund. Det svängde rejält och matchen fick avgöras i ett femte sett.

Där visade Söderlund att han var starkast och tog en viktig seger för Munkedal.

– Det var vårt säkra kort idag.

Hampus (Söderlund) var stabil rakt igenom och gjorde inga misstag.

Trots att Hampus Söderlund snyggade till siffrorna till 3–2 så räckte det inte.

Eskil Lindholm förlorade

nämligen sin andra match för kvällen och det gjorde även Carl Johansson, detta efter att Tom Jarvis kört över honom med siffrorna 11–2, 11–0 och till sist 11–7.

– Det är aldrig roligt att förlora men resultaten gick vår väg och det är något som vi kan glädjas åt, säger Benny Johansson vars lag om två veckor möter tabelltvåa­n Eslöv på hemmaplan.

 ??  ?? Hampus Söderlund vann sina två matcher på tisdagskvä­llen, men hans klubbkompi­sar hade det desto tuffare. Arkivbild.
Hampus Söderlund vann sina två matcher på tisdagskvä­llen, men hans klubbkompi­sar hade det desto tuffare. Arkivbild.
 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ??
Bild: Håkan Fredriksso­n

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden