Bohusläningen

Populär gala för företagare

- Ingvar Spetsmark is@bohuslanin­gen.se 0703-444215 Sara Kirudd ski@bohuslanin­gen.se 0522-991 71

Efter förra årets succéfest var det dags igen. Näringsliv­sgalan i Lysekil bjöd på välfyllda champagneg­las, röda mattan och god mat. Dessutom delades det ut ett antal priser till några lokala duktiga företagare i Lysekils kommun.

Det var flera lokala företagare som uppmärksam­mades på Näringsliv­sgalan av den lokala företagarf­öreningen, Näringsliv­scentrum och Lysekils kommun. Företagarf­öreningen delade ut priset till årets företagare som den här gången gick till Robert och Christer Svensson som driver GRG Byggnads AB i Grundsund.

Företaget startade 1976 och har i dag en omsättning på cirka 50 miljoner.

– Det här är ett familjeför­etag som i dag har ett 30-tal anställda. deras arbete känneteckn­as av att de alltid ger bra service och ge snabba besked, säger Roland Karlsson, ordförande i den lokala företagarf­öreningen i Lysekil.

Det här var

inte det enda priset som delades ut på fredag kväll. Kommunens hållbarhet­spris gick till Anna Wilhelmsdo­tter som driver Lögens kvarn i Lyse. Priset årets unga företagare gick till Philip Nordqvist som driver företaget JP Kompetens. Under kvällen delades det också ut ett mästarbrev till Isabell Lindstedt som driver företaget Skapa i Lysekil.

Drygt 150 personer kom till årets Näringsliv­sgala på Havsbadet i Lysekil.

– Vi tycker att det är väldigt trivsamt och det är mycket viktigt att vi samlas, får utbyta tankar och idéer och träffa varandra, säger Roland Karlsson.

Han fortsätter:

– Det är alltid roligt när människor som är nöjda och glada. Jag tycker också det är positivt att företagen och kommunen kan göra något tillsamman­s. Givetvis kommer de bli näringsliv­sgala även nästa år.

Galan arrangeras av Lysekils kommun, ideella föreningar­na Näringsliv­scentrum och Företagarn­a i Lysekil. Bland de uppklädda gästerna var det flera som återkom efter förra årets fest.

– Det här är ett jättebra initiativ, sade en av deltagarna.

– Jag är ju här igen, så kul hade jag förra året. Jag tycker den här galan är ett bra steg i rätt riktning för Lysekil, säger Christer Andersson som driver företaget C. Andersson gräv AB.

Kvällens konferenci­er Heléne

Lycke, som själv är företagare, tyckte det var kul att leda galan.

– Det är alltid stimuleran­de att träffa trevliga och företagsam­ma människor. Det här är verkligen en kväll då vi får fira att vi gör det här tillsamman­s - nämligen företagarn­a, Näringsliv­scentrum och kommunen. Vi gör det tillsamman­s rätt in i framtiden.

 ??  ??
 ?? Bild: Sara Kirudd ?? Årets näringsliv­sgala i Lysekil bjöd på en hel del saker. Här står Heléne Lycke, vice ordförande i den lokala företagarf­öreningen och Ulf Bertilsson, ordförande i Näringsliv­scentrum, på röda mattan.
Bild: Sara Kirudd Årets näringsliv­sgala i Lysekil bjöd på en hel del saker. Här står Heléne Lycke, vice ordförande i den lokala företagarf­öreningen och Ulf Bertilsson, ordförande i Näringsliv­scentrum, på röda mattan.
 ??  ?? Ett gott glas champagne passar givetvis bra på en gala för näringsliv­et.
Ett gott glas champagne passar givetvis bra på en gala för näringsliv­et.
 ??  ?? Maria Olsson, Annika Dahlberg, Lars-olof Olsson minglade på Näringsliv­sgalan på Havsbadet i Lysekil.
Maria Olsson, Annika Dahlberg, Lars-olof Olsson minglade på Näringsliv­sgalan på Havsbadet i Lysekil.
 ??  ?? Drygt 150 personer tog tillfället i akt att besöka Näringsliv­sgalan i Lysekil där det bland annat delades ut ett antal priser.
Drygt 150 personer tog tillfället i akt att besöka Näringsliv­sgalan i Lysekil där det bland annat delades ut ett antal priser.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden