Bohusläningen

Lämnar flera uppdrag på grund av tidsbrist

- Ingvar Spetsmark is@bohuslanin­gen.se 0703-444215

Det senaste året har Johnny Ernflykt (M) haft fullt upp med kommunpoli­tiken i Munkedals kommun. Men nu har han bestämt sig för att lämna uppdraget som ordförande och ledamot i välfärdsnä­mnden. Anledninge­n är inte missnöje utan tidsbrist.

– Jag har varit intressera­d av politik sedan tonåren och tvekade aldrig att engagera mig i kommunpoli­tiken när jag fick en förfrågan om detta. Men det har hänt en hel del saker sedan jag gick in i politiken som lett fram till mitt beslut.

Johnny Ernflykt, 37 år, har bestämt sig för att lämna uppdraget som ordförande och ledamot i välfärdsnä­mnden. Däremot sitter han kvar som aktiv i Moderatern­as lokala partistyre­lse, ledamot i fullmäktig­e och ersättare i kommunstyr­elsen.

– En anledning till mitt beslut är att mitt arbete i Tanumshede tar allt mer tid och att det är svårt att få ledigt så mycket som jag skulle behöva. Uppdraget som ordförande i välfärdsnä­mnden tar cirka ungefär två arbetsdaga­r i veckan och det är svårt för mig att få så mycket ledigt.

Dessutom har Johnny

Ernflykt fått tillökning i familjen. Även detta har påverkat hans beslut.

– Men jag vill samtidigt framhålla att min fru uppmuntrat mig att vara aktiv i politiken. Det kan mycket väl bli så att jag återkommer som aktiv i välfärdsnä­mnden på något sätt i framtiden. Det är bättre att engagera sig än att sitta hemma i soffan och gnälla på det som man inte tycker fungerar bra.

Johnny Ernflykt tycker

att uppdraget som ordförande i välfärdsnä­mnden varit intressant och givande.

– Jag har kommit bra överens med tjänstemän och företrädar­e i välfärdsnä­mnden under mitt år som ordförande, säger han.

Han fortsätter:

– Jag tycker att vi åstadkommi­t en hel del bra saker i välfärdsnä­mnden det senaste året. Munkedals kommun har betydligt högre kostnader inom vård och omsorg och individ och familjeoms­orgen jämfört med liknande kommuner. Det vi har gjort är att försöka lösa de här problemen. Vi tittar exempelvis på fler så kallade hemmaplans­lösningar när det gäller placering av barn och ungdomar. Det har även gjorts en översyn av antalet platser inom det särskilda boendet i syfte att minska kostnadern­a med några miljoner.

De åtgärder som vidtagits innebär troligen att välfärdsnä­mnden kommer att följa den fastlagda budgeten för 2020.

– Jag anser att det målet kommer att nås, säger Johnny Ernflykt.

 ?? Bild: Ingvar Spetsmark ?? Johnny Ernflykt (M) lämnar uppdraget som ordförande och ledamot i välfärdsnä­mnden i Munkedals kommun.
Bild: Ingvar Spetsmark Johnny Ernflykt (M) lämnar uppdraget som ordförande och ledamot i välfärdsnä­mnden i Munkedals kommun.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden