Bohusläningen

Uddevalla stadsmusik­kår laddar upp för konsert med Triple & Touch

- Elin Gustafsson eligus@bohuslanin­gen.se 0522-99131

I början av mars intar Triple & Touch Pingstkyrk­an i Uddevalla – och då är det inga mindre än Uddevalla stadsmusik­kår som står för musiken.

– Det är såklart extra roligt att få spela med Triple & Touch. De är väletabler­ade och otroligt duktiga musiker och sångare. Det kommer bli ett svängigt tempo, säger Ulf Wadenbrand­t som är dirigent för Uddevalla Stadsmusik­kår.

Den första mars spelar alltså Uddevalla Stadsmusik­kår tillsamman­s med Triple & Touch i Pingstkyrk­an.

Enligt Ulf Wadenbrand­t blir den här konserten lite extra rolig.

– Några från Lysekils stadsmusik­kår är med också, så vi blir några fler än vi brukar, säger han.

Popgruppen Triple &

Touch består i dag av Ken Wennerholm och Göran Rudbo. Tidigare har även Håkan Glänte och Lasse Kronér varit med i gruppen. De har tidigare både tävlat och varit programled­are för Melodifest­ivalen.

– Jag har jobbat med Triple & Touch tidigare men det är nog tio år sedan nu, så det är väl på tiden helt enkelt, säger Ulf Wadenbrand­t.

Kristina Emilsson är en av de som ska vara med och kompa till duon den första mars. Hon har varit med i Uddevalla stadsmusik­kår i lite över fem år.

– Det ska bli väldigt kul, speciellt nu när vi är lite fler i ensemblen, säger hon.

Själv spelar hon cornett, som är en lite mindre trumpet.

– Det är också roligt att få jobba med en lite större produktion och mot ett specifikt slutmål. Jag ser fram emot konserten och hoppas att det kommer mycket folk, säger hon.

Under konserten kommer de att varva Triple & Touch egen musik med låtar som Miriam Makebas ”Pata Pata”, Queens ”Bohemian rapsody” och dessutom ett The Beatles-medley.

Johan Hedgren spelar

barytonsax i Uddevalla stadsmusik­kår och ser precis som Ulf Wadenbrand­t och Kristina Emilsson fram emot konserten.

– Det ska bli superkul. Det är lite speciellt att spela till några som sjunger, så vi blir mer som ett stort kompband som bygger upp musiken för sångarna, säger han.

Konserten med Triple & Touch är en produktion som Uddevalla Stadsmusik­kår själva arrangerar.

– Det är en otroligt hög musikalisk nivå bland musikkåren, som också har väldigt blandade åldrar vilket gör det extra roligt. Den här konserten kommer bli överväldig­ande, euforisk och grymt kul helt enkelt, säger Ulf Wadenbrand­t.

 ??  ??
 ?? Bild: Elin Gustafsson ?? Innan det är dags för konserten i Pingstkyrk­an repeterar Uddevalla stadsmusik­kår för fullt inne på Kulturskol­an tillsamman­s med dirigent Ulf Wadenbrand­t.
Bild: Elin Gustafsson Innan det är dags för konserten i Pingstkyrk­an repeterar Uddevalla stadsmusik­kår för fullt inne på Kulturskol­an tillsamman­s med dirigent Ulf Wadenbrand­t.
 ??  ?? Under konserten kommer de bland annat spela ett The Beatles-medley.
Under konserten kommer de bland annat spela ett The Beatles-medley.
 ??  ?? Kristina Emilsson spelar cornett i Uddevalla stadsmusik­kår och ser fram emot konserten med Triple & Touch.
Kristina Emilsson spelar cornett i Uddevalla stadsmusik­kår och ser fram emot konserten med Triple & Touch.
 ??  ?? Johan Hedgren spelar barytonsax i Uddevalla stadsmusik­kår och även han ser mycket fram emot konserten den första mars.
Johan Hedgren spelar barytonsax i Uddevalla stadsmusik­kår och även han ser mycket fram emot konserten den första mars.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden