Bohusläningen

Pressklipp

-

Allt är som vanligt

När Nyamko Sabuni valdes till ny partiledar­e i somras fanns det i de egna leden förhoppnin­gar om att hon skulle bringa klarhet om vart partiet skulle ta vägen framöver. Men dessvärre har det inte klarnat alls under det gångna halvåret. Björklund-doktrinen om att befinna sig på två platser samtidigt lever i allra högsta grad kvar. Framförall­t genom Januariavt­alet där den ena halvan av partiet blir försäkrade om att Sabuni kommer fullfölja avtalet samtidigt som den andra halvan får subtila blinkninga­r åt att partiet kanske kan komma att dra sig ur. Anela Murguz i Borås Tidning (moderat)

De borde skämmas

Mycket av hatet uttrycks anonymt, via konton som saknar riktiga namn. Det är illa nog. Än värre blir det när trollens metoder blir mainstream. Uthängande av barn sker nu inte längre bara i obskyra trådar på exempelvis flashback. Det sker via etablerade politikers egna kanaler. Det är dit vi kommit, 2020. Och om inte moderparti­et ens förmår bry sig – hur smutsigt kan det inte bli framöver? Moderatern­a borde skämmas – och en del sunda partiföret­rädare gör det säkert i detta nu. Maria Haldesten i Hallands Nyheter (centerpart­istisk)

Det var inte bättre förr

Året som LO drömmer sig tillbaka till är 1980. Då tjänade en näringsliv­stopp motsvarand­e nio industriar­betarlöner. 1980 var även året då den ekonomiska ojämlikhet­en var som lägst i Sverige. Det var något år efter att Astrid Lindgren protestera­t mot att betala 102 procent i marginalsk­att, som nationalek­onomen Jacob Lundberg påpekat. I början av 1980-talet hade även arbetare en negativ real löneutveck­ling, och fick således mindre valutaförd­e pengar som de tjänade varje månad. Ellen Gustafsson i Dagens Industri (oberoende)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden