Bohusläningen

Väntade på buss – med fyra knivar

- Hampus Eklund hampus.eklund@bohuslanin­gen.se 0522-992 34

I slutet av januari påkallade väktare på Kampenhof polis efter att de fattat misstankar om att en man bar kniv. Detta förnekade mannen för polispatru­llen – som dock hittade fyra knivar bland mannens tillhörigh­eter. Nu åtalas han vid Uddevalla tingsrätt.

Händelsen utspelade sig en vardagseft­ermiddag när Kampenhof var fullt av personer i olika åldrar. Framför allt var det mycket skolungdom­ar och barn vid busstation­en.

Ordningsva­kterna påkallade en polispatru­ll som befann sig i närheten då de misstänkte att mannen, som är i 25-årsåldern, bar kniv.

Poliserna konfronter­ade mannen, som snabbt gick på defensiven och förnekade att han skulle bära på något vapen. Efter en stund ändrade han sig och tog fram en mattkniv. Men historien slutade inte där.

I ena fickan hade mannen en stilett med ett blad på nästan tio centimeter. I en väska hade han en tredje kniv med bladlängd på 5,5 centimeter. Men det största vapnet hade han i ena byxfickan, där han hade en kniv som polisen betecknar som ett gatustrids­vapen med en bladlängd på 11,5 centimeter.

– Den har jag på mig för att öppna paket, skära papper och skära av remmar, sa mannen till polisen.

Mannen själv nekade till att han ska ha begått något brott. Han sa att han hade glömt att han hade vissa knivar på sig och ansåg att några ska gå under normalt bruk av fickkniv. Men det höll inte polispatru­llen med om och knivarna togs i beslag.

Nu åtalas mannen vid Uddevalla tingsrätt för brott mot knivlagen. Mannen fortsätter att neka till brott.

” Den har jag på mig för att öppna paket, skära papper och skära av remmar mannen om varför han bar en 11,5 centimeter lång kniv

 ?? Bild: Polisen ?? Kniv som den misstänkte hade i höger byxficka. Den är av modellen Spartan, Cold Steel och betecknas av polisen som ett gatustrids­vapen. Bladets längd är på 11,5 centimeter.
Bild: Polisen Kniv som den misstänkte hade i höger byxficka. Den är av modellen Spartan, Cold Steel och betecknas av polisen som ett gatustrids­vapen. Bladets längd är på 11,5 centimeter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden