Bohusläningen

Ny simhall ska stå klar redan 2024

- Amanda Karlsson amakar@bohuslanin­gen.se

Uddevalla kommun meddelade på tisdagen att man kommit fram till en plan gällande den nya simhallen i stan – den ska stå klar redan om fyra år. Nu pågår en upphandlin­g av totalentre­prenad för området, meddelar kommunen på sin hemsida.

Diskussion­erna om en ny simhall i Uddevalla har varit många. På tisdagen meddelade kommunen att den kommit fram till en plan – bygget ska påbörjas redan hösten 2021 och stå klart tre år senare.

Kostnaden beräknas till 464 miljoner kronor. Kommunen skriver i ett pressmedde­lande att det nu pågår en upphandlin­g av en totalentre­prenad som ska kunna genomföra hela arbetet i Rimnersomr­ådet där det nya badhuset planeras att byggas.

Men det finns två hakar med planen:

” Det går alltid att flytta ledningar, det är inte det som är haken

Christer Hasslebäck (UP)

Genom området går dagens råvattenle­dning – och en högspännin­gsledning. Förflyttni­ngen av vattenledn­ingen ska enligt kommunen vara klar sommaren 2021. Men om högspännin­gsledninge­n är möjlig att flytta eller gräva ner i marken är oklart, skriver kommunen på sin hemsida.

– Det går alltid att flytta ledningar, det är inte det som är haken utan det är att det är konstatera­t att vi kan använda en redan given byggrätt inom detaljplan­en. Vi har flyttat ledningar förr, säger Christer Hasslebäck (UP).

Hur ser du på tidsplanen, är den rimlig?

– Den är fullt realistisk.

 ?? Bild: Lasse Edwartz ?? Uddevalla badhus och gamla idrottshal­l. Den nya simhallen planeras attt byggas vid Rimnersomr­ådet.
Bild: Lasse Edwartz Uddevalla badhus och gamla idrottshal­l. Den nya simhallen planeras attt byggas vid Rimnersomr­ådet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden