Bohusläningen

Restaurang­erna förbereder inför Alla hjärtans dag: ”Nästan fullbokat”

- Elin Gustafsson eligus@bohuslanin­gen.se 0522-991 31

På fredag är det inte vilken fredag som helst, utan en fredag i kärlekens tecken. Under Alla hjärtans dag fullbokas restaurang­erna snabbt – och under just den här dagen är det betydligt fler ”tvåor” inbokade än vanligt.

– Jag vet faktiskt inte om vi har fullbokat, säger Ruth Shaker som jobbar i serveringe­n på Restaurang Varvet by Butlers i Uddevalla.

– Eller jo! Nu ser jag bokningarn­a här, det var visst väldigt mycket bokat redan nu. Mestadels par då, tillägger hon glatt.

På Alla hjärtans dag är det helt enkelt fler bokningar än vanligt på många restaurang­er i stan.

– Speciellt med tanke på att det är andra helgen efter löning. Det är mycket mer än vanligt vilket så klart är roligt, säger Ruth Shaker.

Precis som på Varvet har även Villa Lindesnäs i Uddevalla laddat för Alla hjärtans dag. Kvällen till ära har de både extraöppet och en särskild meny. Eftersom Peter Ulverås och Theresé Gundersen inte har drivit Villa Lindesnäs under någon Alla hjärtans dag tidigare ser de extra mycket fram emot kvällen.

– Det är väldigt många som har bokat redan nu. Det är inte fullt ännu, men det börjar absolut plocka på och främst är det parbokning­ar, men också några större sällskap. Det kommer bli en mysig kväll, säger Theresé Gundersen.

På Café Kungsgatan i Lysekil vankas det en favorit i repris från förra året – nämligen en tårtbuffé.

– Vi kommer att servera lite olika tårtor, kakor, småkakor, smörgåstår­ta och smörrebröd som vi vill kunna erbjuda besökare som kanske inte vill lägga hur mycket pengar som helst på en trerätters­middag. Det blev väldigt uppskattat förra året så vi kör på det i år igen, säger Giesela Ottosson som driver Café Kungsgatan.

Har ni fått in några bokningar redan nu?

– Ja absolut, men det brukar främst ramla in senare i veckan.

En bit bort, på Norra hamnen i Lysekil, har ägare Marcus Sundberg Kleen vanligtvis inte öppet under den här tiden på året. Men Alla hjärtans dag blir ett undantag precis som tidigare år.

– Det är bra att det ligger på en fredag i år. Då blir det nog lite extra mycket kan jag tänka mig, många passar på när vi har öppet.

Restaurang­en kommer att erbjuda både två- och trerätters­meny.

– Vi har redan många bokningar, och mest är det tvåor. Det är ju ”tvåornas” afton som det också kallas, säger han.

Enligt Marcus Sundberg Kleen brukar stämningen vara extra härlig under just Alla hjärtans dag.

– Det är väldigt blandade åldrar och många fler håller kanske handen än annars. Sedan har det blivit allt vanligare att kompisar bokar bord tillsamman­s, vilket är kul. Så jag ser absolut fram emot kvällen, säger Marcus Sundberg Kleen.

 ??  ??
 ?? Bild: Elin Gustafsson ?? Samuel Carlsson är kökschef på Varvet och nu förbereder han och kollegorna sig för fullt inför Alla hjärtans dag.
Bild: Elin Gustafsson Samuel Carlsson är kökschef på Varvet och nu förbereder han och kollegorna sig för fullt inför Alla hjärtans dag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden