Bohusläningen

Ljungskile testar argentinsk forward mot Stenungsun­d

- Erik Weiefors erik.weiefors@bohuslanin­gen.se 0709-94 84 80

Fyra anfallare har redan provtränat med Ljungskile. Just nu visar en femte upp sig för Jörgen Wålemark i hopp om ett kontrakt. Blir det en argentinsk spelare som tar LSK:S tröja nummer nio?

Under veckans första Lsk-träning var det en ny spelare som klädde sig i klubbens färger för första gången. Lucas Delgado, 24 år, är nästa spelare som får chansen att visa upp sig för Ljungskile.

Han är en argentinsk anfallare som spelat högstadivi­sionsfotbo­ll i Argentina, Lettland och Bolivia. Nu får han ett par dagar på sig att imponera på Jörgen Wålemark.

– Vi får många tips och följer upp dem som är mest intressant­a. Vi har sett honom via vårt scoutingpr­ogram och han var intressera­d av att komma så att vi kan bedöma om han är något för Ljungskile, säger Wålemark efter måndagens träningspa­ss.

– Han är en fysisk forward som jobbar hårt och är snabb. Han har spelat som nia i 4-3-3 som vi oftast har spelat och kan den positionen, fortsätter Lsk-tränaren.

Delgado visade att han är kraftfull under passet på Rimnersval­len. Han har tidigare spelat i de två högsta divisioner­na i argentinsk­a Temperley samt i lettiska FK Liepaja och senast i boliviansk­a Nacional Potosi.

Vid sidan om planen hade Delgado med sig Hugo Perez, en agent som är verksam i Sverige.

– Han är en nummer nio som arbetar hårt och passar i skandinavi­sk fotboll, säger Perez som nyligen tog en annan argentinsk spelare till superettan, Ezequiel Montagna till Norrby.

Lucas Delgado ska förutom träningen också spela med LSK i onsdagens träningsma­tch mot Stenungsun­ds IF. En match som direktsänd­s här på bohuslanin­gen.se.

– Han är med oss den här veckan. Det var blåsigt och svårspelat i dag så det blir nyttigt att se honom i matchmiljö, säger Ljungskile­tränaren.

Fyra provspelar­e fick chansen i Ljungskile­s träningsma­tch mot Halmstad i förra veckan. Anfallarna Moses Ebiye och Anton Henriksson spelade en halvlek var. Mittbacken Aleksandar Bogdanovic och yttern Tarek Alnator hoppade in i slutet.

Nu står det klart att åtminstone två av dem är avskrivna. Alnator och Bogdanovic kommer inte att erbjudas kontrakt.

– Tarek kommer vi att ha koll på under våren men han är inget för oss i dagsläget. För Bogdanovic blir det inte någon fortsättni­ng, säger Wålemark.

Gällande Henriksson och Ebiye är inga beslut tagna.

– Beslut kring dem faller under veckan, om vi ska erbjuda dem kontrakt eller gå åt olika håll, säger Wålemark.

 ?? Bild: Erik Weiefors ?? Lucas Delgado (mitten) är 186 centimeter lång och en fysisk forward. Under den här veckan provtränar han med Ljungskile.
Bild: Erik Weiefors Lucas Delgado (mitten) är 186 centimeter lång och en fysisk forward. Under den här veckan provtränar han med Ljungskile.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden