Bohusläningen

Cirkusen tappade inte modet trots publiktomt Kontor

- Cirkus Miramar Live från Kontoret 15 maj, Uddevalla Arrangörer: Bohuslänin­gen, Kulturföre­ningen Uddevallak­assetten och Studiefräm­jandet. Sara Kirudd ski@bohuslanin­gen.se 0522-991 71

En cirkus utan publik? En cirkus på ett trångt kontor? Ja, tankarna var många innan veckans band gjorde entré i manegen. Men en trupp på hela sju musiker kom, de tog plats, fick plats och framför allt de tappade vare sig mod eller nerv. Men så är det ju Cirkus Miramar vi pratar om. Jag tvivlade aldrig.

Nu har jag tappat räkningen på antalet fredagar vi sänt livemusik från Kontoret i Uddevalla. Men varje fredag kväll är känslan den samma i kroppen – musiken tystnar inte. Och att kultförkla­rade Cirkus Miramar inte tystnat efter nu mer än 25 år som band skapar en än mer fantastisk känsla.

”Image” blir låten som kickar igång den här något ovanliga spelningen för Trollhätte­bandet. De är ju ett liveband rakt in i själen som förtär publikens närvaro och omvandlar den till energi. Men närvaron sångaren Pär Mauritszon förmedlar, trots att han säkert saknar cirkusens fysiska publik, är oslagbar, han finns och han syns, men det gör han såklart tack vare de andra hjältarna i manegen.

Cirkus Miramar har med sig ett gäng nya alster denna afton. I början på året släppte de ”Hur kärlek känns” den får vi nu höra live. Jag har varit nyfiken. Skulle de fortfarand­e klara vara unika, eller skulle åldern lurat fram någon bakåtvänd experiment­lusta? De kanske tror att det unika hämmar dem? Jag blir glad av att de verkar finnas kvar i sig själva. Kvar i sitt mystiska universum. De behövs, precis som de är, även i dag, ja kanske i dag mer än någonsin? Det finns ett rum att fylla på den svenska musikscene­n.

Denna kväll får

vi också höra ”Gotisk prinsessa”, som de nu släppt som singel efter många år. De vet att publiken suktar efter de gamla låtarna så med sig har de även låtar från skivan ”Ici! Politico!” från 2009 och den ännu äldre ”14cc kemiskt”.

De sju musikerna fyller upp rummet, inte bara det fysiska utan även ljudrummet mycket fint. Visst saknar jag elfiolen, poeten och framför allt publikens dans och energi denna afton. Men herregud vad bra de är! Nu gäller det att de håller ångan uppe och ger oss det där albumet snart.

De behövs, precis som de är, även i dag, ja kanske i dag mer än någonsin?

Missade du fredagens spelning eller vill du se den igen? På bohuslanin­gen.se hittar du spelning med Cirkus Miramar och många fler bilder från kvällen.

 ?? Bild: Sara Kirudd ?? Cirkus Miramar var fredagens gäster när Bohuslänin­gen slog på kameran och sände live från Kontoret i Uddevalla.
Bild: Sara Kirudd Cirkus Miramar var fredagens gäster när Bohuslänin­gen slog på kameran och sände live från Kontoret i Uddevalla.
 ??  ?? Sångaren Pär Mauritszon verkade sakna publiken i rummet, men lyckades trots det kännas fullt närvarande på scenen.
Sångaren Pär Mauritszon verkade sakna publiken i rummet, men lyckades trots det kännas fullt närvarande på scenen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden