Bohusläningen

Ännu många olösta frågor i badkonflik­ten

- Ulf Blomgren ub@bohuslanin­gen.se 0522-992 39

Det blir inga badbryggor sjösatta på Kärrs badplats tisdagen 19 maj som det var tänkt. Nya turer i ärendet kan i stället leda till att kommunen helt enkelt hämtar bryggorna och toaletten ändå.

Bohuslänin­gen har tidigare skrivit om kommunens dispyt med markägaren om driften av den populära badplatsen. Ett antal personer har nu var för sig anmält fritids- och kulturförv­altningens beslut från 13 maj att avveckla badplatsen. De menar att kommunen började avveckling­en innan beslutet vunnit laga kraft, vilket är tre veckor efter beslutsdat­um.

Sker inte detta kommer vi nog att i stället hämta bryggorna

– Vi skjuter in oss på det juridiska, säger Lars Grahn, ordförande i samhällsfö­reningen Högås Kärr.

Efter beslutet var kommunen snabbt på plats för att ta bort bryggfäste och bajamaja men ändrade sig hastigt. Tanken var då att dessa skulle vara kvar i området, mot att markägarna skulle ta över ansvaret och driften av badplatsen. Nu kan det bli så att bryggorna tas bort ändå. Det råder nämligen oklarhet kring vad en sådan lösning skulle innebära för markägaren.

– Vad är vårt ansvar om vi tar över, frågar sig markägaren Birgitta Kullgren som inte sagt ja till att skriva på ett dokument med innebörden att hon tar över samma ansvar som kommunen haft.

– Och vi lär inte heller orka arbetet med bryggorna.

Emil Palmqvist som är enhetschef vid kultur- och fritidsför­valtningen, konstatera­r att ett dokument måste skrivas på av både Kullgrens och av förvaltnin­gen om att markägaren tar över bryggorna och får därmed ansvar för verksamhet­en.

– Sker inte detta kommer vi nog att i stället hämta bryggorna och bajamajan som står på Kärrs badplats, konstatera­r Palmqvist.

 ?? Bild: Privat ??
Bild: Privat

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden