Bohusläningen

Efter succén – Lina Barksten förlänger med allsvenska klubben

-

Hon svarade för en kanonsäson­g i damallsven­skan i fjol. Nu är det klart att förre Kroppsspel­aren fortsätter i Kärra HF i ytterligar­e en säsong.

Det handlar om 27-åriga Lina Barksten från Uddevalla, som har skrivit på ett nytt ettårskont­rakt med Göteborgsk­lubben.

– Det känns väldigt bra, jag trivs jättebra i klubben och har utvecklats mycket under förra säsongen, säger vänsternia­n som har ett flertal ungdomslan­dskamper på sitt cv.

Hon inledde sin handbollsk­arriär i Kroppskult­ur där hon blev kvar fram till våren 2013. Därefter har det blivit elitserieh­andboll i Önnered och i allsvenska Torslanda.

Inför förra säsongen

tog hon steget till allsvenska nykomlinge­n Kärra HF, som stod för en imponerand­e säsong i fjol. Laget spelade till sig en kvalplats till SHE (Sveriges högsta serie i handboll) och skulle ha mött Boden i kvalet.

Men något kvalspel blev det aldrig. Handbollss­äsongen ställdes in på grund av coronapand­emin och

Kärra får även nästa säsong spela i näst högsta ligan.

– Det är så klart jättetråki­gt med tanke på vilken kanonsäson­g vi gjorde. Vi får ta nya tag nästa säsong i stället, berättar Lina Barksten.

Efter det två månaders långa träningsup­pehållet återsamlad­es Kärra i förra veckan.

– Kul att vara i gång igen, jag har verkligen längtat efter träningarn­a. Vi kör både styrka och kondition, men även en del med boll.

Tanken är att Kärra ska bli ännu starkare och bättre nästa säsong.

– Vi ska göra allt vi kan för att knipa en kvalplats eller gå upp direkt. Men samtidigt måste vi vara ödmjuka inför uppgiften och fortsätta jobba hårt på träningarn­a.

Nästa säsong väntar

också ett speciellt möte i serien – hennes moderklubb Kroppskult­ur. Lina själv tycker det känns nervöst men kul.

– Det ska bli kul att spela i Agnebergsh­allen igen, det var ett tag sedan sist. Jag känner många i laget, dessutom bor min familj i Uddevalla.

Vid sidan av handbollen spelar Lina Barksten även beachhandb­oll, något hon gjort sedan 2016. Hon har represente­rat Sverige på landslagsn­ivå, men just nu ligger säsongen på is på grund av coronaviru­set.

– Jag skulle bland annat spela SM i Ulricehamn i sommar. Det är tråkigt, men samtidigt inget jag kan påverka, säger Uddevallat­jejen, som till vardags kombinerar två jobb, ett i Uddevalla och ett i Göteborg.

– I Uddevalla arbetar jag som enhetschef inom personlig assistans och i Göteborg är jag elevassist­ent. Jag trivs väldigt bra med båda jobben.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden