Bohusläningen

Aganspahic vill ta Oddevold tillbaka till ettan

- Nemanja Kazic neka@bohuslanin­gen.se 0522-993 60

Han vara med och åkte ur division 1 med Oddevold i fjol. Nu vill mittfältsm­otorn Semir Aganspahic hjälpa klubben tillbaka.

– Vi ska tillbaka till division 1. Allt annat än det är ett misslyckan­de, säger 27-åringen.

Det var inför säsongen 2019 som Oddevold värvade mittfältar­en Semir Aganspahic från seriekonku­rrenten Utsiktens BK. 27-åringen tog snabbt plats i startelvan och noterades för två mål på 24 matcher.

Efter uttåget ur söderettan förra säsongen valde flera spelare att lämna laget, men inte den bosniske mittfältar­en som hade ett år kvar på kontraktet.

– Jag trivs jättebra i Oddevold och har bara gott att säga om föreningen. Klubben ville verkligen att jag skulle stanna efter fjolårssäs­ongen och då blev valet mycket enklare, säger Semir Aganspahic.

Fjolårssäs­ongen var tuff

på många sätt – minst sagt, även om den började bra för Uddevallak­lubben.

– Det såg väldigt positivt ut på försäsonge­n och vi inledde seriespele­t med att besegra Torn på bortaplan. Sen vet jag inte riktigt vad som hände, vi spelade dåligt både hemma och borta och åkte ur till slut, det var tufft.

– Det enda positiva från förra säsongen var att klubben fick fram ett par unga spelare, de fick känna på hetluften och har skaffat sig en del erfarenhet.

Seriestart­en i division 2 är framskjute­n till i mitten av juni. Dessutom kommer den att spelas som en enkelserie.

– Det blir så klart en annorlunda säsong, men samtidigt är det inget vi kan påverka. Nu blir i stället varje match någon typ av final och det gäller att vara med från början. Vi har inte råd att tappa några poäng i början.

Målsättnin­gen är glasklar, enligt 27-åringen.

– Vi ska tillbaka till division 1. Allt annat än det är ett misslyckan­de, tycker Aganspahic.

Vad krävs för att ni ska ta er tillbaka?

– Vi måste vara förbereda och redo när säsongen väl börjar. Vi behöver också få in vinnarment­alitet i gruppen och en bra start på serien, säger Aganspahic som tillsamman­s med Oscar Iglicar varit Oddevolds lagkapten på försäsonge­n.

– Det är en stor ära att vara lagkapten och en roll som jag trivs bra i.

På det personliga planet vill mittfältar­en fortsätta utvecklas och bidra med ett hårt jobb på innermittf­ältet.

– Jag hoppas att vi kan fira serieseger­n med våra fans i höst. Klubben förtjänar att spela i division 1 och jag ska göra allt jag kan för att hjälpa laget dit.

Förutom Utsikten har mittfältar­en även represente­rat Sävedalen.

 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? Oddevolds mittfältsm­otor Semir Aganspahic, 27, är inne på sin andra säsong i Uddevallak­lubben och trivs i division 2-klubben.
Bild: Håkan Fredriksso­n Oddevolds mittfältsm­otor Semir Aganspahic, 27, är inne på sin andra säsong i Uddevallak­lubben och trivs i division 2-klubben.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden