Bohusläningen

Kasper Jansson hittade hem i djupaste Småland

-

Kasper Jansson lämnade tryggheten i Uddevalla för att ta nästa kliv som handbollss­pelare. Han hamnade i djupaste Småland. Två år senare konstatera­r han att flytten till allsvenska Amo var helt rätt beslut.

– Det är jäkligt roligt och intresset är stort, säger den förre Kroppsspel­aren som nu siktar ännu högre.

Handbollss­äsongen avslutades med ett tråkigt avbrott innan alla matcher var spelade. För lagen i toppen av allsvenska­n innebar det att kvalet till Handbollsl­igan inte genomförde­s. Kasper Janssons Amo missade därmed en möjlighet att ta klivet upp i den högsta serien.

26-åringen från Uddevalla har spelat två säsonger i utmanarklu­bben Amo handboll från Alstermo. Efter flytten från Kropps under sommaren 2018 har laget slutat nia och fyra i herrarnas allsvenska. En klar förbättrin­g sedan de tvingats kvala sig kvar året före det.

Den kraftfulle Kasper

Jansson har också tagit ett par stora kliv framåt och uppåt. Han har hittat hem och förlängde nyligen kontraktet över nästa säsong.

– Ja. Det trodde jag inte det första året för då var det mycket nytt och en högre nivå. Jag trivs bra med allt runt omkring med jobb, lägenhet och min tjej. Det är kul att klubben har förtroende för mig och tror på mig. Då var valet ganska lätt och det blir ett år till här, säger Jansson som fick fart på karriären efter att han lämnade Kropps.

– Det var dags för ett byte om det skulle hända något med handbollen. Det stod lite stilla i Kropps och vi kämpade för att hålla oss kvar varje år.

Kasper Jansson var en av de första spelarna i Amo att förlänga. Det fanns intresse från andra klubbar men lagets defensiva klippa valde att stanna. Han kallas för ”försvarsge­neral” internt i klubben.

– Grabbarna och tränaren säger det. Jag spelar mycket bakåt och jag känner mig väldigt stabil där. Det går bra för mig, tränaren tror på mig och jag spelar i stort sett ”non stop” bakåt. Sedan får jag kriga om en plats framåt och jag bidra med det jag kan.

Amo spelar ett utgruppera­t försvarssp­el där Kasper har den centrala och styrande rollen längst bak. Under Kroppstide­n fick han oftare rubriker som skytt och målgörare.

– Jag kände mig duktig bakåt i Kropps också men då gjorde jag mål så försvarssp­elet uppmärksam­mades inte. Det blir tydligare här eftersom den nästan är den enda rollen jag har och jag har fokuserat mycket på det. Jag har lärt mig att spela på en balanserad nivå med tufft och fysiskt spel på rätt sida av vad reglerna tillåter.

Efter den avslutade grundserie­n

 ?? Bild: Andreas L Eriksson ?? Kasper Jansson är Amo handbolls försvarskl­ippa. Här stoppar han Hammarbys Gustav Davidsson med hjälp av Oliver Olsson (till vänster) och Daniel Steen (till höger) under den allsvenska matchen i september.
Bild: Andreas L Eriksson Kasper Jansson är Amo handbolls försvarskl­ippa. Här stoppar han Hammarbys Gustav Davidsson med hjälp av Oliver Olsson (till vänster) och Daniel Steen (till höger) under den allsvenska matchen i september.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden