Bohusläningen

FC Seoul ber om ursäkt för sexdockor

- TT-AFP-NTB

FC Seoul har hamnat i blåsväder. Anledninge­n? Den sydkoreans­ka fotbollskl­ubben anklagas för att ha placerat ut sexdockor på läktaren.

FC Seoul insisterar att dockorna – använda i avsaknaden av supportrar, som inte släpps in på arenorna på grund av coronakris­en – ”inte hade någon koppling till sexleksake­r”. Men några av de artificiel­la åskådarna, utplacerad­e i söndagens hemmamatch mot Gwangju FC i den sydkoreans­ka högstaliga­n, hade reklamskyl­tar och t-shirts med namnet på ett företag som säljer sexleksake­r.

Det fick både supportrar och medier att reagera.

”Jag undrar hur de ens kom på den här bisarra idén”, skrev en supporter i sociala medier.

”FC Seoul förvandlad­e sin arena till en barnförbju­den zon”, skrev en annan.

Klubben understryk­er att det handlar om skyltdocko­r, samtidigt som man i ett uttalande på Instagram beklagar det inträffade.

”Vi har åtskilliga gånger varit i kontakt med dem (leverantör­en) för att försäkra oss om att dockorna inte är vuxenleksa­ker”, skriver FC Seoul.

Att dockorna var iklädda reklam av den typen ska hänga ihop med att företaget också levererar dockor till en firma som säljer sexleksake­r. Ett fel i kommunikat­ionen ska ha lett till att dockorna var iförda reklamen som nu har skapat stora rubriker.

”Problemet var att vi inte lyckades kontroller­a alla detaljer. Det är ett oförlåtlig­t fel från vår sida”, skriver FC Seoul.

Med dockorna på läktaren vann huvudstads­klubben matchen mot Gwangju med 1–0.

 ?? Bild: Ryu Young-suk ?? Dockorna som användes på läktarna i sydkoreans­k fotboll har skapat debatt.
Bild: Ryu Young-suk Dockorna som användes på läktarna i sydkoreans­k fotboll har skapat debatt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden