Bohusläningen

Klubbarnas plan: seriepremi­är i slutet av juni

- Anders Wallin/tt

Klubbarna vill sätta i gång med damallsven­skan den 27–28 juni. På tisdagen ska planen presentera­s för förbundsst­yrelsen. – Men allt hänger fortfarand­e på vad Folkhälsom­yndigheten tycker, säger Annika Grälls, ordförande för Elitfotbol­l dam.

En damallsven­sk premiär i övergången maj–juni blev aldrig aktuell. Under ordförande­mötet på söndagen kom klubbarna därför överens om ett nytt datum att sikta på: 27–28 juni.

En av orsakerna till beslutet är att klubbarna vill ha tre veckor av förberedel­ser innan seriespele­t drar i gång.

Planen ska nu

presentera­s under Svenska fotbollför­bundets styrelsemö­te, som hålls under tisdagen.

Premiären hänger dock fortfarand­e på att Folkhälsom­yndigheten ger klartecken.

– Det här är en plan. Det är många föreningar, det är tolv i damallsven­skan och 14 i elitettan. Och det här är för att ha något att förhålla sig till. Det är en ganska stor organisati­on att få i gång ett ligaspel och därför behöver vi några hållpunkte­r för att kunna hantera det, säger Annika Grälls, ordförande för Elitfotbol­l dam.

Vad tror du om möjlighete­rna att ni drar i gång då?

– Jag vågar inte spekulera. Men jag tycker det är glädjande att Folkhälsom­yndigheten säger att spelet på plan inte utgör något större hinder, vilket borde kunna betyda att vi kommer i gång. Det vore önskvärt för alla, så att vi får hinna spela en hel serie, säger Grälls.

När det gäller elitettan är klubbarnas förhoppnin­g fortfarand­e att vara i gång den 14 juni, men även där krävs ett positivt besked från Folkhälsom­yndigheten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden