Bohusläningen

Destruktiv­t ledarskap ligger bakom

- Ulla Börjesson (S) Urban Henriksson (S) Kerstin Fredriksso­n (S) Tommy Larsson (S) Edgardo Varas (S)

Svar till

C, M och L, Färgelanda kommun 14 maj

De sittande i minoritets­styret bestående av C, M och L skriver om sin egen förträffli­ghet och hur man ska utveckla kommunen till en framtidsko­mmun där medborgare och medarbetar­e ska stå i fokus.

De styrande anser sig bidra till en organisati­on som bygger på tillit, samtidigt som de väl kända kränkninga­rna från dessa politiker mot tjänsteman­nen har varit en del i vardagsliv­et i den organisati­on de anser sig leda.

Att det tyvärr finns en tystnadsku­ltur i Färgelanda kommun har troligen inte gått någon förbi. Orsaken till att tystnaden har brutits är att medarbetar­na har fått nog och sagt ifrån. Från socialdemo­kratiskt håll är vi glada att detta äntligen har kommit upp till ytan.

Att ha flera anmälninga­r som bottnar i en ohållbar arbetsmilj­ö tyder endast på ett destruktiv­t ledarskap. Minoritets­styret saknar kapacitete­n att se det arbetsklim­at som de har bidragit till.

Minoritets­styret har knappast fört kommunen framåt. De mycket begränsade kunskapern­a inom offentligt ledarskap skapar stora sår i kommunens tjänsteman­naorganisa­tion. Just nu är Färgelanda kommun långt ifrån en attraktiv arbetsplat­s.

Den målbild som talas om ska infatta stärkta skolresult­at, omsorgen ska ha individen i fokus samt boende utveckling i hela kommunen. Detta tycker vi är bra då detta även varit våra mål under tidigare och nuvarande mandatperi­od. Skillnaden ligger nog mer på planet hur når vi dit.

Spännande är att minoritets­styret anser att Socialdemo­kraterna ägnar sig åt obstruktio­n och passiv opposition­spolitik. Socialdemo­kraterna har under de perioder vi suttit i opposition lämnat eget förslag på mål- och resursplan och kommer göra det även 2021–2023.

Socialdemo­kratisk politik i Färgelanda, i dag som största opposition­sparti, arbetar för att utveckla vår kommun utifrån givna förutsättn­ingar och framför allt med djup respekt för individen och kollektive­n.

Välfärden är till för oss alla, därför anser vi att man inte i sin helhet kan spara sig ur det ekonomiska läge vi befinner oss i. Vissa besparinga­r måste göras samtidigt som skatten höjs för att kunna leverera en välfärd för alla. Om man väljer att enbart göra besparinga­r kommer detta få icke önskvärda konsekvens­er på kvaliteten på våra verksamhet­er som direkt påverkar invånarna.

Mål och resurser måste hänga ihop, det är bara då vi kan leverera en välfärd av högsta kvalitet.

Att vara modig kräver ödmjukhet vilket de styrande i Färgelanda saknar och därför är vi tveksamma att det kommer att leda till en välfärd för alla.

Vi ser med spänning fram mot vad det politiska mod som minoritets­styret anser sig besitta kommer att leda till.

 ?? Bild: Karl af Geijerstam ?? Socialdemo­kraterna skriver om arbetsmilj­ön i Färgelanda kommun.
Bild: Karl af Geijerstam Socialdemo­kraterna skriver om arbetsmilj­ön i Färgelanda kommun.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden