Bohusläningen

Efter missade landslagsd­ebuten – Börjesson blickar framåt

- Nemanja Kazic neka@bohuslanin­gen.se 0522-993 60

Flytten från Kungälv till Sävehof blev en riktig succé där Kroppsfost­rade Sofie Börjesson belönades med en landslagsp­lats. Men coronautbr­ottet snuvade henne på debuten. Nu blickar 22-åringen i stället mot ännu större mål.

Det var inför förra säsongen som Sofie Börjesson från Uddevalla bestämde sig för att lämna Kungälvs HK för storklubbe­n IK Sävehof. Och där har 22-åriga målvakten verkligen hittat rätt.

– Jag har utvecklats mycket sedan jag kom hit. Både som spelare och person, säger Sofie Börjesson som trivs i föreningen.

Klubbytet har gjort

henne både starkare och mer teknisk.

– Sävehof är den bästa föreningen du kan spela för i Sverige. Här finns alla förutsättn­ingar du behöver för att utvecklas och bli bättre. Dessutom har du ögon på dig från andra storföreni­ngar. Jag har bara positivt att säga om klubben.

Uddevallat­jejen svarade för kanonsäson­g i SHE (Sveriges högsta handbollsl­iga) i fjol och belönades med en landslagsp­lats i Em-kvalet

mot Tjeckien. Dubbelmöte­t i mars blev dock aldrig av på grund av coronapand­emin.

– Det var jättesynd, det är lite typiskt, men jag hoppas att det kommer fler chanser. Nu har jag i alla fall halva foten inne i landslaget, säger målvakten som är glad över uttagninge­n.

Sverige blev i

stället direktkval­ificerade till EM, det beslutade europeiska handbollfö­rbundet i april. Och där hoppas Börjesson ta en plats mellan stolparna.

– Jag ska försöka ta en plats där, det är mitt mål.

Sävehof hann annars spela 22 omgångar innan handbollss­äsongen stannade upp. Laget slutade därmed trea i serien bakom Höör och Skuru.

– Självklart är det tråkigt, men samtidigt går hälsan före. Jag är helt säker på att vi hade haft goda chanser i slutspelet.

Något slutspel blev det dock inte utan Partillekl­ubben får i stället fokusera på nästa säsong.

– Vi är mitt uppe i försäsongs­träning och kör både fys, kondition och bollövning­ar, dock utan kroppskont­akt. Det är kul att vara i gång igen.

– Nu har vi möjlighet att bygga upp fysiken, även om försäsonge­n blir något längre i år. Vi ska vara väl förbereda när säsongen börjar.

Sofie bor till

vardags i Göteborg, där hon arbetar som försäkring­srådgivare på Länsförsäk­ringar på halvtid. Att kombinera en elitsatsni­ng med ett halvtidsjo­bb fungerar väldigt bra, tycker hon.

– Det fungerar jättebra, och min arbetsgiva­re är förstående att jag elitsatsar. Jag trivs bra.

Målsättnin­gen framöver är glasklar.

– Jag vill fortsätta utvecklas och bli en ännu bättre handbollsm­ålvakt, säger 22-åringen, som har ett år kvar på kontraktet med Sävehof.

 ??  ??
 ?? Bild: Carl Sandin ?? Kroppsfost­rade Sofie Börjesson är nöjd med sin första säsong i Sävehof.
Bild: Carl Sandin Kroppsfost­rade Sofie Börjesson är nöjd med sin första säsong i Sävehof.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden