Bohusläningen

Capricorn är kvällens band på Bohuslänin­gens digitala scen på Kontoret

- Sara Kirudd ski@bohuslanin­gen.se 0522-991 71

Det börjar närma sig fredag igen. Det betyder direktsänd livemusik från Kontoret och denna vecka är det inga mindre än Uddevallab­andet Capricorn som tar över scenen.

Rockbandet Capricorn släppte sin debutskiva ”Soul Engine” förra våren och den här våren hade de kalendern full.

Hur mår Capricorn just nu?

– Vi mår bra. Vi håller på att spela in demos och jag skriver mycket, säger sångaren Kristoffer Ekberg

Ja, trots att coronapand­emin ställt till det en del för Uddevallab­andet så verkar de alltså ha fullt upp.

– Det känns såklart trist att så mycket blev inställt, men det har också skapat tid för oss att börja jobba med skiva nummer två redan nu. Vi hade tänkt börja i höst annars. Och för mig är det lite som att en ventil öppnats, det rinner ur mig, mitt skrivande är igång.

Den tomma kalendern

skapade helt

enkelt arbetsro.

– Jag har ju lite svårt att hålla många bollar i luften, så för mig att nu få lugn och ro och koncentrer­a mig bara på låtskrivan­det känns bra. Man kanske inte ska säga det mitt upp i allt det här men det är faktiskt lite skönt att få arbeta i lugn och ro, att hämta hem lite och få göra något ordentligt i lugn och ro. Annars är det så mycket man ska hinna med och då blir det lätt halvhjärta­t.

Till hösten hoppas Capricorn på att gå in i studion igen och förhoppnin­gsvis landar nästa skiva lagom till årsskiftet.

Vad hade du mest sett fram emot som blev inställt?

– Vi hade en liten Sverigesvä­ng med ett brittiskt band som heter Massive Wagons inbokad, den såg jag väldigt mycket fram emot. Nu blir den i januari 2021 i stället. Den hade jag verkligen sett fram emot och även en spelning på några kompisars releasefes­t.

På fredag står ni på scen utan publik, hur känns det?

– Det ska bli superkul men samtidigt lite nervöst. Det är första gången vi gör det så jag tänkte på det häromdagen – hur det skulle bli att spela utan publik. Det går ju att spela för få men när man inte ens ser sin publik, eller ens vet om det finns någon så blir det verkligen annorlunda. Det är ju lättare att känna hur spelningen går när man ser publiken.

Musiken tystnar inte. Varje fredag 19.00 hela våren kan du se publikfria spelningar live från Kontoret på bohuslanin­gen.se. Ett samarbete mellan Bohuslänin­gen, Kulturföre­ningen Uddevallak­assetten och Studiefräm­jandet. I kväll står Capricorn på scen.

 ??  ??
 ?? Bild: Sara Kirudd ?? Capricorn från Uddevalla med Kristoffer Ekberg i spetsen spelar på Kontoret på fredag.
Bild: Sara Kirudd Capricorn från Uddevalla med Kristoffer Ekberg i spetsen spelar på Kontoret på fredag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden