Bohusläningen

”Han är väldigt oöm och ärlig i loppen – bra chans”

-

HET TRÄNARE. Rommeträna­ren Fredrik Linder (bilden) har två hästar med på V75 på Gävle och för oss är han riktigt het. Han tränar chansspike­n Expensive (V75-7) som det låter bra om och han har även Falcon Am (V75-1) där han gör ett försök att fälla storfavori­ten Vikens High Yield.

– Expensive är spännande, det är en klar fördel med spåret för honom. Han har inte öppnat så bra hittills men kan nog ta sig iväg vettigt härifrån. Han är väldigt oöm och ärlig i loppen så han är inte så loppberoen­de. Det är en fördel att Örjan Kihlström kört honom och vet hur han funkar. Det är bra chans och vi ändrar inget, säger Fredrik.

– Falcon Am är ju sjukt snabb ut i voltstart och spåret blev helt perfekt. Han har varit riktigt fin i alla fyra starterna i år och har fin form. Han är obesegrad med Örjan i vagnen. Vi ändrar till öppet huvudlag för han inte ska bli för pigg från start. Han har ju spår innanför storfavori­t, visst Örjan kör, men det är väl onödigt att släppa, frågar sig Fredrik Linder.

V75-4. 2 Joker CN är svårbedömd men har spetsat i Norge och öppnade bra från tillägg näst senast. 3 Nordby Elde är snabb men går 4 STCC Faksen felfri får han nog ta över, han brukar spetsa i voltstart.

V75-5. 4 Smevikens Cruiser bör ta spets av 1 Doctor Doxey Zenz. Släpper på 2640 meter? Då är troligen 6 Valley Brodde först framme. 2 Viking Brodde kan öppna om han sköter sig.

V75-6. 2 Billie de Montfort är spetsfavor­it men 4 Racing Mange har perfekt läge och med helstängt är han sylvass.

6 Diamanten kan också öppna. V75-7. 2 Arabesque är klar spetsfavor­it. Möjligt att 1 Global Agency försöker ta emot och

4 Granit Palema laddas.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden