Bohusläningen

Fortsatt väntan på besked för IFK Uddevalla futsal

- Erik Weiefors erik.weiefors@bohuslanin­gen.se 0709-94 84 80

IFK Uddevalla futsal har redan väntat i två månader på Sm-semifinalr­eturen mot Hammarby. Nu får de vänta lite till innan ett definitivt beslut kommer gällande om matchen kan spelas.

– Vi kan inte skjuta upp det hur länge som helst, säger IFK:S futsalansv­arige.

IFK Uddevalla futsal har nu drygt två veckor kvar tills den planerade återstarte­n av säsongen. Klockan 17.00 på nationalda­gen ska semifinal nummer 2 mot Hammarby spelas i Eriksdalsh­allen. Då har det gått 76 dagar sedan IFK vann det första mötet med 4–3.

Men ännu finns

det inget definitivt besked som säger att matchen verkligen kommer att spelas. För att det ska ske krävs en förändring av riktlinjer­na från Folkhälsom­yndigheten och ett sådant besked dröjer ytterligar­e.

Robert Pettersson är futsalansv­arig i IFK Uddevalla och har hållit i kontakten med förbundet. De hade hoppats på ett tydligt besked efter att Folkhälsom­yndigheten, Svenska fotbollför­bundet och Svensk elitfotbol­l hade ett möte i förra veckan. Något klartecken gavs inte utan det senaste IFK hört är att förbundet avvaktar till i slutet av maj innan besked kommer.

Därmed kan matchen spikas endast en vecka före avspark.

– Det är vad det är och vi är inställda på att det blir spel, säger Pettersson som väntar ett definitivt besked i slutet av nästa vecka.

IFK smygstarta­de med

träningen i veckan och på tisdag ska de ha första gemensamma träningen med hela truppen. Tanken är att de ska hinna med fyra futsalpass innan den sjätte juni.

Om det skulle visa sig omöjligt att spela Hammarbyma­tchen på det planerade datumet tror inte Robert Pettersson och IFK Uddevalla

Det är vad det är och vi är inställda på att det blir spel

futsalansv­arig

att något mästarlag kommer att utses.

– Då blir det inte spel den 14:e heller och efter det kommer midsommar. Sedan är vi inne i juli och då är det nog läge att blåsa av för att folk har semester. Vi kan inte skjuta upp det hur länge som helst och i september börjar nästa säsong. Kan vi inte spela i juni så får vi stänga säsongen, säger Robert Pettersson.

 ?? Bild: Håkan Fredriksso­n ?? Får IFK Uddevalla chansen att spela sig till ännu en Sm-final i futsal?
Bild: Håkan Fredriksso­n Får IFK Uddevalla chansen att spela sig till ännu en Sm-final i futsal?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden