Bohusläningen

De bjuder in till drive-in-konsert: ”Vi vill glädja folk och sprida kärlek”

- Elin Gustafsson eligus@bohuslanin­gen.se 0522-99131

Lite som en Greasefilm – så beskriver Robert Ehlers lördagen då han och bandmedlem­marna i Charlie and The Knifes bjuder in Uddevallab­orna till en drivein-konsert.

– Vi kommer att bjuda på musik, men också mycket kärlek, säger Robert Ehlers som är en av medlemmarn­a i bandet Charlie and The Knifes.

På lördag ska de spela på parkeringe­n vid Lotsarnas kålhage. Det blir dock inte som vilken vanlig konsert som helst, utan en drivein-konsert.

– Väldigt många band livestream­ar konserter nu, men alla har ju faktiskt inte dator och kan då inte ta del av konsertern­a. Därför kom vi på idén om att anordna en drive-inkonsert i stället, säger Robert Ehlers och fortsätter:

– Exakt hur vi kommer att stå är ännu inte helt bestämt, men det kommer finnas platser för de som vill komma och lyssna i sina bilar. Det blir väl lite först till kvarn.

Bandet har funnits sedan 1994, men har haft ett avbrott under några år. Det var först för två år sedan som de började spela tillsamman­s igen.

– Vi har alla haft lite annat för oss, jobbat mycket och haft andra gig. Men nu är vi igång igen.

Bandet spelar främst

egna tolkningar av andras låtar och under lördagens konsert kommer de enligt Robert att spela allt mellan himmel och jord.

– Vi spelar det som folk vill höra, de låtar vi vet att folk blir glada av. Men vi får se. Det är lite det som är så spännande med oss, man vet inte riktigt hur det kommer att bli, fast under ordnade former såklart.

Konserten kommer att vara helt gratis.

– Det spelar som sagt ingen roll om det kommer två eller 2 000 personer, det viktiga är att folk ska kunna njuta av musiken. Vi vill glädja folk och sprida kärlek. Vi befinner oss i svåra tider nu och människor behöver kärlek.

Och hur kommer det bli?

– Man kan säga att det blir lite som de gamla 50-talsfilmer­na, lite Grease-känsla över det hela.

Lördagens drive-in-konsert är dock inte den enda bandet har inplanerad framöver.

– Vi planerar en spelning på Villa Lindesnäs helgen efter, och då kommer vi även att ha servering till bilarna. Det ser vi också fram emot.

 ?? Bild: Privat ?? Charlie and The Knifes består av trion Robert Ehlers, Robert Jansson och Martin Wennerberg.
Bild: Privat Charlie and The Knifes består av trion Robert Ehlers, Robert Jansson och Martin Wennerberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden