Bohusläningen

Fakta: Veckans danser

- Sofia Sundström/tt

Trots att humöret

är på topp berättar Sussie Eriksson att hon börjar bli trött i både huvudet och kroppen efter flera veckors intensiv träning.

– Vi jobbar så otroligt hårt, många timmar per dag. Kroppen slits och det mentala får stryk oavbrutet. Det är mycket att hålla ordning på och mycket som krävs av en i semifinale­n, säger hon.

Anders Svensson är den av årets kvarvarand­e deltagare som

1. John Lundvik och Linn Hegdal (quick step)

2. Anders Svensson och Maria Zimmerman (american smooth)

3. Sussie Eriksson och Calle Sterner (tango)

Paren gör även en fri tolkning på en låt tillsamman­s med alla proffsdans­are.

har fått lägst poäng från juryn. Under tävlingens andra avsnitt dansade han american smooth, som han nu vill ta revansch med.

– Den american smooth vi gjorde var inte så ”smooth”, den var ganska kantig. Så jag ska göra den mer smidig och med bättre hållning, säger fotbollssp­elaren.

Hade tittarna enbart röstat på vem som har bäst teknik i tävlingen tror Anders Svensson att han inte hade klarat sig särskilt långt.

– Vi är ju inte dansproffs och vi kommer med olika förutsättn­ingar. Hade det här varit en ren danstävlin­g hade jag aldrig varit i semifinal. Jag har legat i botten poängmässi­gt, även om danserna och poängen har blivit bättre.

Under programmet­s gång

har han kämpat mot känslan av att inte vara tillräckli­gt bra – trots att han nu har nått topp tre.

– Det är fortfarand­e jobbigt att stå där och känna att man är mycket sämre. Det är någonting jag måste jobba med. Jag gillar inte att utsätta mig för någonting som jag vet att jag inte behärskar. Men det har varit en utveckland­e resa och jag hoppas att den fortsätter en vecka till, säger Anders Svensson.

 ?? Bild: Fredrik Sandberg ?? Anders Svensson och Maria Zimmerman framför en american smooth i veckans ”Let’s dance”.
Bild: Fredrik Sandberg Anders Svensson och Maria Zimmerman framför en american smooth i veckans ”Let’s dance”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden